Deel dit artikel
-

3,5 miljoen euro voor verduurzaming bezorgdienst Trunkrs

Bezorgdienst Trunkrs start met de verduurzaming van de pakketbezorging aan huis. Het bedrijf heeft hiervoor een investering van 3,5 miljoen euro ontvangen van AKEF en bestaande aandeelhouders, waaronder Ponooc.

Trunkrs gebruikt de financiering voor de elektrificatie van de distributie- en verdeelcentra en de aanpassing van het logistieke proces en de routes op het bereik van de elektrische voertuigen.

Als eerste stap zal Trunkrs alle bezorgingen in de regio Amsterdam elektrisch uitvoeren, wat een belangrijke reden was voor de participatie van AKEF. Deze regio is volgens plan in de eerste helft van 2020 volledig aangesloten.

De bezorgdiensten zijn een relatief hoge belasting voor het milieu, zo blijkt uit cijfers. Zo kost een gemiddeld pakket al 0,63kg CO2, terwijl een groot pakket al snel 2,8kg CO2 kost.

Deel dit bericht

1 Reactie

Frits - Zero2green Courier Services

Interessant bericht. Ben zeer benieuwd hoe dat in de praktijk gaat uitpakken. In een stad als Amsterdam zou ik niet alle bezorgingen elektrisch gaan uitvoeren. Met fietskoeriers ben je namelijk veel wendbaarder en sneller door de stad dan met auto’s, elektrische of niet. Wanneer je met regio Amsterdam niet het centrum bedoelt maar alles buiten de grachtengordel dan is een elektrische auto inderdaad de oplossing. Maar met de stand van zaken op het gebied van het bereik van de huidige elektrische bestelauto’s kom je zonder vaak laden, en dan nog het liefst snel, want je kan een bestelauto niet 4 of 6 uur stil laten staan omdat het opgeladen moet worden, niet ver. Vergis je niet, in de stad rijden kost ook voor elektrische voertuigen meer energie dan lange ritten rijden met constante snelheid. Dus je zou dan het beste op strategische plekken een laadpaal moeten plaatsen die altijd beschikbaar is voor een Trunkr. Zonder elektrische bestelauto met een bereik van minder dan 250 echte km’s en snellaadtechniek wordt dat nog een hele uitdaging. Maar maakt Trunkrs niet gebruik van particulieren die nog ruimte in de auto hebben en een centje willen bij verdienen? Dan mogen dat straks zeker alleen maar bezitters zijn van elektrische auto’s. We gaan het zien.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond