Deel dit artikel
-

3700 ontslagen bij Uber als gevolg van corona (update)

Uber zet 3700 mensen op straat, dat is ongeveer 15 procent van het totale personeel. Het zijn er wel minder dan de 5400 waarvan enkele weken geleden nog sprake was.

De ontslagen zijn het gevolg van de coronacrisis. Uber vervoert veel minder mensen nu iedereen, zeker in de VS, nog thuis blijft werken. Ondanks versoepelingen in veel landen heeft het bedrijf geen zicht op de toekomst.

Er worden 40 ondersteunende Greenlight kantoren gesloten. Hier kunnen nieuwe chauffeurs zich melden.

CEO Dara Khosrowshahi schrapt zijn salaris voor de rest van 2020.

Uber maakt morgen zijn kwartaalcijfers bekend. Woensdag kwam rivaal Lyft alvast met zijn cijfers. Die vielen eigenlijk nog wel mee. De omzet van het bedrijf in het eerste kwartaal groeide 23 procent naar 955 miljoen dollar. Het nettoverlies van 398 miljoen dollar was minder dramatisch dan de 1,1 miljard van een jaar geleden.

Dat is mede te danken aan kostenbesparingen. 17 procent van het personeel (zo’n 1000 mensen) zijn recent straat komen te staan.

Op de beurs doet het aandeel het al maanden slecht. Sinds de beursgang vorig jaar maart is de koers van Lyft 72 procent gedaald.

Lyft heeft, evenals Uber, ook nog een rechtszaak aan zijn broek hangen. De staat Californië wil niet dat het bedrijf zijn chauffeurs bestempelt als freelancers, terwijl het feitelijk gaat om een dienstverband. Op deze manier hoopt Lyft allerlei verplichtingen te omzeilen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond