Deel dit artikel
-

Bol.com opent uitbreiding van fulfilment center

Bol.com heeft maandag officieel de deuren van de uitbreiding van het bol.com fulfilment center in Waalwijk geopend. Daarmee is het totale grondoppervlak verdubbeld naar 100.000 vierkante meter.

Het bol.com fulfilment center is één van de meest duurzame logistieke gebouwen in Nederland en België, met onder meer een zonnedak van 13.000 zonnepanelen, tal van inpakmachines, kilometers aan lopende band en een enorm shuttlesysteem.

Sinds 2011 is bol.com een platform en inmiddels verkopen bijna 49.000 Nederlandse en Belgische ondernemers hun artikelen via bol.com. Een groeiend deel van die ondernemers neemt logistieke diensten af van het bedrijf, zoals ‘Logistiek via bol.com’, waarbij bol.com het hele logistieke proces – van voorraadopslag en verzending tot aan klantvragen – voor de verkooppartner verzorgt. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat de uitbreiding nodig is.

Om zoveel mogelijk bestellingen van klanten op maat te kunnen verpakken, neemt bol.com in de uitbreiding van het fulfilment center 14 nieuwe inpakmachines in gebruik. Het gaat om vijf multi-inpakmachines voor bestellingen die uit meerdere artikelen bestaan en negen mono-inpakmachines voor bestellingen van één artikel.

Met deze nieuwe inpakmachines kan bol.com bijna 10.000 bestellingen per uur verpakken. Ze scannen de afmetingen van één of meerdere artikelen en vouwen hier zo precies mogelijk een kartonnen doos omheen. Zo wordt de lucht in de dozen beperkt, is er minder karton nodig en kunnen er meer pakketjes in een vrachtwagen mee.

Een foto-impressie is hier te vinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond