Deel dit artikel
-

UvA, VU, gemeente Amsterdam en Rabobank gaan meer investeren in innovatiegebouwen

De Universiteit van Amsterdam (UvA), gemeente Amsterdam, Rabobank Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) zijn van plan om de komende tien jaar, 300 tot 400 miljoen euro te gaan investeren in de ontwikkeling van nieuwe Innovation Centers voor kennisintensieve bedrijven op Amsterdamse wetenschapscampussen.

Door het samenbrengen van onderzoek, onderwijs, talent en ondernemerschap onder één dak door middel van specialistisch ingerichte werkomgevingen zijn deze Innovation Centers optimale locaties voor kennisuitwisseling en co-creatie van wetenschappelijke kennis.

UvA, Rabobank, de gemeente Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) investeren al meer dan 30 jaar samen in innovatieve bedrijfsgebouwen op het Amsterdam Science Park. Hiervoor richtten deze vier partners in 1989 het vastgoedbedrijf Matrix Innovation Center NV (Matrix) op waarin ieder van hen gelijk deelneemt als aandeelhouder. Matrix heeft momenteel zes Innovation Centers op het Amsterdam Science Park waar bij elkaar meer dan honderd wetenschappelijke bedrijven zijn gevestigd, van startups en scale-ups tot spin-ins van grotere ondernemingen.

In het najaar zal een zevende Matrix Innovation Center, Matrix ONE, zijn deuren openen. Matrix ONE wordt een van de duurzaamste gebouwen van Amsterdam en zal met de aanwezigheid van Sustainalab een ontmoetingsplek worden voor bedrijven, wetenschappers en jong talent met een focus op duurzame innovatie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond