Deel dit artikel
-

Infographic: 46 procent Nederlanders stapt nooit in deelauto

Bijna de helft van de Nederlandse automobilisten wil nooit van deelauto’s gebruikmaken. Dit blijkt uit onderzoek van MisterGreen onder 1099 Nederlanders met een rijbewijs, uitgevoerd door Panelwizard. De wens om een privéauto te bezitten lijkt hiervoor de belangrijkste verklaring.

De weerstand tegen deelauto’s neemt met de leeftijd toe. Zo weigert maar liefst 58 procent van de zestigplussers het gebruik ervan en zijn veertigers en vijftigers niet veel enthousiaster (48 procent). Onder respondenten jonger dan dertig jaar bedraagt dit percentage slechts 23 procent.

Verder blijkt uit het onderzoek dat maar liefst zeven op de tien Nederlanders niet geloven dat deelauto’s privébezit vervangen in de toekomst. Mogelijk speelt hierin mee dat dertien procent van de respondenten vindt dat deelauto’s het straatbeeld verpesten.

Deel dit bericht

2 Reacties

John

Als ik zelf in 5 serie rijdt ga ik toch niet in zon kippenhok zitten die ik ook nog moet delen? Ik snap niet dat hier markt voor is. Maar dat kan aan mij liggen.

Bob

Dat dit onderzoek een plek krijgt op Emerce. Gezien de sturende vraagstelling is het overduidelijk waar de leasemaatschappij Mister green op uit is. De markt van car-sharing klein houden.

Overigens blijkt, ondanks deze negatieve vraagstelling rondom car-sharing, dat 54% niet uitsluit om gebruik te maken hiervan. En hoe jonger, hoe meer personen dit overwegen. Zou car-sharing dan toch de toekomst zijn?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond