Deel dit artikel
-

4300 van de 12.800 werknemers van Sandd naar PostNL

Ongeveer 8500 personeelsleden van het Apeldoornse postbedrijf Sandd raken hun baan kwijt. De andere 4300 van de 12.800 medewerkers verhuizen zaterdag wel mee naar PostNL, meldt het AD.

PostNL meldde eerder deze maand dat ‘duizenden bezorgers’ van Sandd de overstap maken. Maar het gros van het Sandd personeel gaat niet mee.

De grootste klap valt verhoudingsgewijs bij het ondersteunend personeel. Van deze 1800 sorteerders, chauffeurs en mensen met een kantoorfunctie verliest 80 procent zijn of haar baan.

PostNL meldt dat het aantal overstappers groter had kunnen zijn. Er zijn ook praktische redenen die hen weerhouden van een switch: zo moeten bezorgers ‘hun’ post bij PostNL op een depot ophalen, terwijl Sandd die thuisbrengt.

Zaterdag houdt het Apeldoornse bedrijf, dat begon aan de Tweelingenlaan en in 2005 naar de Ecofactorij verhuisde, na ruim twintig jaar officieel op te bestaan.

Deel dit bericht

15 Reacties

Petra - Sandd

Dat er duizenden mensen op straat komen te staan weegt niet zo zwaar dan post bereikbaar,betrouwbaar en betaalbaar te maken. Dat waren de woorden toch van Mona Keijzer? Ben benieuwd hoe zij dit massa-ontslag uit ga leggen aan het kabinet? Algemene redenen van belang? Niet alleen maakt ze de Sandd medewerkers belachelijk maar ook het AMC. Zij heeft werkelijk geen idee wat ze ons heb aangedaan door deze zogenaamde overname, zo word deze genoemd. En wij staan met z’n allen met onze rug tegen de muur.

Dennis

Ze moeten niet zeuren.
PostNl heeft ze gered..en de kans gegeven mee te gaan.
Sandd had het zelfstandig niet gered.

Robert

Het zijn smeer Lappen

Danny

Het is idioot hoe in de media aangegeven wordt aangegeven dat er goede communicatie is. Nou postnl is zo slecht met hun communicatie…met ‘bezorgers krijgen een baan aangereikt’ haha misschien 100 man, de rest kan stikken. Ik kan solliciteren op wijken die niet in de buurt zijn terwijl ik nu blind mijn wijk kan lopen zo lang doe ik het al. Erg teleurstellend dat ze niet mijn eigen wijk geven!

Jeroen - PostNL

Jullie blazen het allemaal wel hoog op he

Ik ben al jaren bezorger van post NL en wij krijgen alles netjes gesorteerd aangeleverd dus waarom niet in andere dorpen lopen en wijken die je niet kent een keer lopen
Ik doe dat wel en hoe meer ik aan wijken ken des te eerder word je ingezet maar die sandd bezorgers zijn te verwend weten niet wat post bezorgen is

En als ik hier de bezorger van Sandd tegen kom loopt ie alleen maar te klagen pfff ik had wel 3 tassen met post

Laat me niet lachen man ik neem er 8 mee op mijn fietsje

Mb - Transport

Ontslagen door post.nl vuile bloedhonden laat het er niet bij zitten ga advocaat inschakelen van F.N.V

Sorteerder - Sandd

Bezorgers van Sandd moeten niet zo zitten zeuren, zij kregen een contract wat gebaseerd is op hun 52 weeks gemiddeld gemaakte uren terwijl het overige personeel (sorteerders,chauffeurs,kantoormensen) moesten solliciteren

Saab - 1972

Een advies van het ACM werd gewoon genegeerd en opzij geschoven…. Post.nl had gewoon wel degelijk er veel last van Sandd.
Sandd daarintegen betaalde gewoon onder (zelfs een boete voor gehad) en hanteerde belachelijke normuren om zo de concurrentie met post.nl aan te kunnen gaan… In mijn ogen is het gewoon een vies politiek spelletje , komt vooral omdat post.nl een beursgenoteerd bedrijf is, begrijpelijk allemaal… MAAR wat het meeste steekt, is de zeer slechte communicatie en informatie omtrent deze overname ,. Duizenden Sandd medewerkers zijn gewoon dom gehouden en zeer slecht en sporadisch geïnformeerd..ook de minachtend woorden over Sandd medewerkers zoals, ach zijn hobby postbezorgers en werken minder sociaal kundige mensen enz enz…… Ik ga voor post.nl werken na 8 jaar sandd.maakt mij niet veel uit, vind postbezorgers gewoon relaxed werk… Maar voor de andere sandd medewerkers, die niet mee kunnen, voel ik wel sympathy..

John - Sandd

Ten eerste zou ik aan de staatssecretaris willen melden Hartelijk Dank Tante Mona! Voor het veroorzaken van werkloosheid…. Dat het vuur maar na aan de schenen bij u gelegd mag worden door het kabinet, want het is diep triest…..! Als reactie naar Jeroen PostNL zou ik willen zeggen dat wij als Sandd medewerkers helemaal niet verwend zijn. In principe is het altijd een bijbaan geweest, gespitst op een wijk vlakbij, behapbaar qua tijd en volume. Had je veel post, kon je snel naar huis om bij te laden. Ik heb en prettige tijd gehad qua week na het faillisement van het bedrijf waar ik 21 jaar werkte…. Goed, met het loon e.d was wel wat wat aan de hand, maat aan d e andere kant die enorme vrijheid van thuis sorteren en de volgende dag bezorgen, ook ’s morgens vroeg al was ideaal! Dit ontbreekt bij PostNL, heel je dag is gebroken als het ware…. Ook ik ga over, maar moet het nog maar eens even zien… De informatie en communicatie is zeer slecht en veel te laat opgestart….. Over een wijk is nog niets bekend, uitgekozen werkdagen kloppen niet en de informatiemiddag nam veel te veel tijd in beslag plus dat het pas om 15.00 uur begon….. De meeste hadden vragen en nog eens vragen…… Zou PostNL de voormalige Sandd bezorgers niet liever kwijt dan rijk zijn? Sannd had met een reorganisatie heel mooi naast PostNL kunnen bestaan…..
De marketing van PostNL ziet er OK uit, maar ik hou persoonlijk niet van een grote bek en een autoritaire houding; zo voelt het voor mij deels……. En oh ja, de zaterdag werken zoals ons is voorgeschoteld; daar hebben ze toch jongeren en studenten voor?
Er zijn Sandd medewerkers die hierdoor heel wat op moeten geven…..! Bijzonder jammer allemaal, men zou toch in de 21e eeuw met alle opgedane kennis en expertise beter moeten weten…….

aggie - 1949

Ook mijn dank aan staatssecretaris bedankt voor al die mensen die nu geen baan meer hebben. Laten ze bij Post.nl maar een hoop mensen eruit doen zodat er niet zoveel mensen die via Sandd de post bezorgen een eerlijke kans krijgen. En wat denk je van de bedrijven die nu veel meer aan Post.nl moeten gaan betalen. Allemaal vriendjes politiek. Schandalig noem ik het.. Ik loop meer als 15 jaar voor Sandd ( Post Services ) altijd naar mijn zin gehad. Nooit geen problemen hoewel dit bij Post.nl wel het geval is. Een oneerlijke verdeling. Waarom hoeven er bij Post.nl geen mensen uit zodat de mensen van Sandd een eerlijke kans krijgen maar nee hoor. Hoeveel bedrijven zijn hier ook de dupe van dank zei onze minister Mona Keijzer. U wordt bedankt zoveel mensen zitten nu thuis zonder werk en Post.nl lacht in zijn vuistje wij hebben weer meer post. BEDANKT HOOR>

Willie - Sandd 24 uur bezorgers

Post nl geeft de Sandd/ van Straaten post bezorgers teweing uren wij werken 35/40 pw krijg een aan bod 25 uur hoe moet je dan je huis onderhouden en wij weten echt wel wat post bezorgen is

trommeltje

@Jeroen. Ik weet niet waar U werkt. Ik werk in Den haag. En bij mij is de post regelmatig hopeloos gesorteerd. Ik ben genoodzaakt om mijn post op het depot te sorteren ( en velen met mij). Sinds de combibundel is het hopeloos. Ga maar eens de post sorteren met wind en regen. Plus een tas vol met Alie Express pakketjes, met af en toe maat schoenendoos er tussen. Dan aanbellen, nog eens aanbellen. Niet thuis. Dan 2 x bellen bij de buren links. Ook niet thuis. Dan bij de buren rechts aanbellen, en als ze thuis zijn dan willen ze het pakketje van de buren niet aannemen. Dus een stikker en een kennisgeving pakken. Invullen en stickers plakken , briefje in de bus en dan naar de retailer. Het wordt er niet beter op bij Postnl.

mireille

Postnl heeft ze gered ??? Haha je maakt jezelf volkomen belachelijk Dennis. Ik ben zo stom geweest dat ik voor Postnl heb gewerkt. ( werkte in dezelfde tijd ook voor Sandd) Tot ik mijn eerste loon kreeg schrok mij kapot. Als jij voor dat schamele loontje de benen uit je lijf wilt lopen onder slechte arbeidsomstandigheden ( Dan noem ik dat de achterste van je baas kussen 🙂 Als jij daar vrolijk van word moet je dat zeker blijven doen. Buiten dat heeft Postnl niets gered. Sandd is veel groter dan jij denkt dat merk ik nu al aan mijn excollega’s van Postnl die nu al lopen te klagen over de hoeveelheid post die ze ineens moeten lopen( Terwijl ze nog niet eens alles hebben) Sandd bezorgers zouden in Januari 9 De laatste bezorgmaand) alleen nog maar hun eigen vaste wijk hoeven te bezorgen want Postnl had zio’n grote mond dat zij wel de rest van de wijken zouden overnemen !!! Hoe komt het dan dat ik nu nog steeds 5 wijken loop ????? ( Vind het helemaal niet erg ik word gelukkig nog steeds behoorlijk betaald door Sandd) Postnl probeert ook helemaal niemand te redden ze bieden contracten aan van 3 maanden !!! Daarna sta je op straat terwijl de meeste nu een vast contract hadden. Dat geld overigens niet alleen voor de degene die bij Sandd hebben gewerkt. Misschien kun je tijd steken in googlen wat ze met de Postn l bezorgers van plan zijn. Denk niet dat je vrolijk word wanneer je de uitspraken van je baas leest !! Wens je in ieder geval veel succes verder, En MONA KEIJZER. Hoe kun jij nog rustig slapen !!! Maanden zijn ze van het ACM in overleg geweest en hebben een negatief advies gegeven. Dat doen ze niet voor niets !! Mona heeft in 1 dag bepaald dat het toch wel mocht. ( Misschien dat ze samen het bed delen of dat ze niet helemaal helder was niemand begrijpt hoe ze aan die beslissing is gekomen. Ze brengt in ieder geval heel veel mensen in de financiële problemen. Bedankt MONA !! Voor de bezorgers van Postnl Succes met het werken zolang het nog duurt !!!! SANDD Medewerkers heel veel STERKTE !!

mireille

@Jeroen Wist niet dat Postnl ook een drugskoeriersdienst was? Of je bezorgd vloeitjes of Harddrugs die papiertjes kan je wel in 8 wijken bezorgen in 1 keer ja haha.Je spreekt jezelf wel heel erg tegen. Postnl is zogenaamd drukker en heeft meer post dan Sandd maar je kan wel 8 wijken op je fietsje meenemen? Dan bezorg je de post dus niet maar flikker je het waarschijnlijk weg zoals er heel veel klachten van Postnl staan van weggegooide post. Wat jammer voor jou dat mijn man bij Postnl werkt en ik dus precies weet hoeveel post Postnl bezorgd. Ik heb bij Sandd tussen de 4 en 6 kratten. ( Per wijk wel te verstaan) Zou graag zien hoe jij tussen de 32 en 48 kratten in een keer mee neemt ( Je eigen woorden dat je 8 wijken tegelijk mee kan nemen) Dan word je een kermisattractie haha voor jou waarschijnlijk beter want dan zou je wel heel wat meer verdienen 🙂

mireille

@ PostNL Ook zo’n bullshit dat de Sandd bezorgers de post niet zouden willen halen !!!! Nee bij Sandd mogen EN kunnen we om 7 uur al beginnen met bezorgen. Bij Postnl mag je blij zijn als de post om 10.30 op het depot is. Om die tijd heb ik er al 2 wijken uitgelopen. ( Ook de reden dat ik er dus 5 kan lopen op een dag 🙂 Wat dus betekend dat ik met 2 dagen post bezorgen bij SANDD wel te verstaan !! een inkomen had van 1200,- Postnl heeft mij NOOIT gebeld om een aanbod te doen en mijn collega;s kregen een aanbod van 12 uur Per Maand ????? Betaald Postnl dan de rest van de rekeningen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond