Deel dit artikel
-

48 maanden gevangenis voor bankhelpdeskfraude

Een man zich gedurende een periode van meer dan een jaar schuldig heeft gemaakt aan grootschalige bankhelpdeskfraude, waarbij tientallen personen zijn gedupeerd voor een schadebedrag van circa 800.000 euro, heeft een gevangenisstraf voor de duur van 48 maanden gekregen.

De verdachte en zijn medeverdachte(n) hebben zich in telefoongesprekken voorgedaan als een bankmedewerker en gezegd dat er een probleem was met de bankrekening van de slachtoffers. Hierna moesten de slachtoffers een tool installeren op hun computer of tablet, waarna de zogenaamde bankmedewerker kon meekijken. Er werden vervolgens bedragen overgeschreven naar een andere bankrekening, waar de slachtoffers geen toegang toe hadden.

Daarnaast had verdachte lijsten met telefoonnummers (zogenaamde leads) voorhanden die veelal in het criminele circuit worden gebruikt voor het plegen van dergelijke feiten.

De rechtbank is, met de officier van justitie, van oordeel dat deze zaak zich niet leent voor oplegging van een deels voorwaardelijke gevangenisstraf. De ernst van de feiten en met name de grote schade die door verdachte (en medeverdachten) is aangericht zouden daardoor worden miskend.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond