Deel dit artikel
-

4G-groei in Nederland ‘hoogste van Europa’

Het aantal consumenten dat in Nederland een 4G-verbinding gebruikt is het afgelopen jaar met 192 procent gestegen. Nederland laat hiermee de hoogste groei zien van Europa. Het aantal SIM-only contracten neemt ook verder toe; bijna 40 procent van de ondervraagde consumenten heeft deze abonnementsvorm zonder telefoon. Zegt Deloitte in haar Global Mobile Consumer Survey ‘The Smart Mainstream’.

35 procent procent van de ondervraagde Nederlandse consumenten gebruikt een 4G-verbinding. Alleen in Noorwegen en Finland ligt de marktpenetratie hoger dan.

De Nederlandse netwerken bieden volgens Deloitte een goede gebruikservaring. Nu de beschikbaarheid toeneemt en de tarieven iets dalen, is dat terug te zien in het consumentengedrag. De hogere snelheid van 4G zorgt ervoor dat gebruikers hun mobiele apparaten steeds frequenter gebruiken, vooral voor traditionele toepassingen zoals e-mail en online zoeken.

Het gebruik wordt ook intensiever, vooral door de sterke toename van het bekijken van video’s, bijvoorbeeld via YouTube en Facebook.

Uit het onderzoek blijkt dat een 4G-gebruiker gemiddeld 3GB aan data per maand verbruikt, terwijl een 3G-gebruiker gemiddeld minder dan 1 GB per maand verbruikt.

37 procent van de onderzochte Nederlandse consumenten heeft een SIM-only contract. Dit is een sterke groei ten opzichte van de gemeten 16 procent in 2014.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond