Deel dit artikel
-

‘5 miljoen slimme horloges in 2014’

Volgend jaar worden er 5 miljoen slimme horloges verscheept tegen een half miljoen dit jaar. Dat verwacht marktvorser Canalys.

Het bedrijf baseert zich vooral op plannen van grote elektronicafabrikanten als Sony die in september zijn reeds eerder aangekondigde Smart Watch zal lanceren. Er zijn inmiddels verschillende goedlopende Kickstarter-projecten zoals de Pebble, die 10,2 miljoen euro wist op te halen voor een eerste model.

Google zou ook aan een slimme horloge werken, deels gebaseerd op de MotoACTV van Motorola. En Apple neemt volgens de jongste geruchten personeel aan voor zijn eigen  iWatch. Het bedrijf zal zeker niet als eerste de markt betreden, maar zou best eens de markt kunnen domineren, verwacht Canalys.

Canalys ziet de slimme horloge overigens niet als een ‘tweede scherm’ voor de smartphone. Zo werkt Microsoft naar verluidt aan een horloge met ingebouwde LT- antenne.

Vorig jaar al zijn driehonderduizend slimme horloges verscheept, merendeels van Sony en Motorola. De schatting van een half miljoen exemplaren voor 2013 is conservatief. ABI Research houdt het op 1,2 miljoen slimme horloges.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond