Deel dit artikel
-

Google krijgt belang in ruimtevaartbedrijf Elon Musk

Google krijgt een belang in SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk, de CEO van Tesla en de voormalige oprichter van PayPal. Met andere partijen wordt niet minder dan 1 miljard dollar geïnvesteerd, tegen een waardering van 10 miljard. 

Google zou hebben geïnvesteerd omdat het geïnteresseerd is om (mobiel) internet aan te bieden op plekken waar geen faciliteiten zijn. SpaceX heeft echter als grootste ambitie op naar Mars af te reizen.

In een interview met Bloomberg vertelde Musk dat hij een netwerk van satellieten wil opzetten dat uiteindelijk ook Mars van internet moet voorzien.  De snelheid van het licht zou in het vacuüm van de ruimte veertig procent sneller moeten zijn dan glasvezel. Voor het opzetten van het systeem is 10 miljard dollar nodig.

De financieringsronde werd geleid door Google en Fidelity, met medewerking van bestaande investeerders zoals Draper Fisher Jurvetson, Valor Equity Partners en Capricorn. Google en Fidelity krijgen gezamenlijk een belang van 10 procent.

Het is niet de eerste investering in ruimtevaart voor Google. In 2014 kocht het Skybox Imaging voor 500 miljoen dollar, voor het maken van satellietbeelden die bijvoorbeeld in Google Earth kunnen worden gebruikt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond