Deel dit artikel
-

MicroStrategy blijft maar Bitcoin kopen, met geleend geld

MicroStrategy, een wereldwijde aanbieder van softwareplatformen, heeft deze week opnieuw grote hoeveelheden Bitcoin aangekocht voor 632 miljoen dollar. Oprichter en bestuursvoorzitter Michael Saylor is zo overtuigd van de verdere groei van de virtuele munt dat hij de (te) hoge koers voor lief neemt.

MicroStrategy doet zelf niets met Bitcoin, het is vooral actief in de cloud, maar heeft enorm veel Bitcoin op de balans staan, in totaal 214.246 BTC met een geschatte waarde van ongeveer 7,5 miljard dollar.

Met 214.246 BTC op de balans, heeft het meer dan 1 procent van alle Bitcoin in omloop.

Volgens de analisten van JPMorgan heeft MicroStrategy alleen al dit jaar voor 1 miljard dollar aan Bitcoin gekocht, bovenop een vergelijkbare aankoop van 1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2023.

En dat heeft weer een gunstige invloed op de koers van het aandeel MicroStrategy, die omhoog schiet.

Saylor, een fervent voorstander van Bitcoin, heeft aangegeven dat hij geen plannen heeft om de Bitcoin-voorraad van het bedrijf te verkopen. Bitcoin is de exitstrategie, zegt hij.

Maar er zijn ook zorgen over deze gokstrategie. Het bezit aan bitcoins is grotendeels met leningen gefinancierd. Maar een toekomstige daling van de Bitcoin zou flinke gevolgen kunnen hebben, waarschuwen analisten van de Amerikaanse zakenbank JPMorgan. Dan zou het Amerikaanse bedrijf problemen kunnen krijgen met het afbetalen van schulden. De Bitcoin ging deze week flink al onderuit, dus op de meest recente aankoop heeft Saylor al flink verlies geleden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Stef Bouwhuis

Als geld aan dit bedrijf wordt uitgeleend zijn het straks de schuldeisers, die als het fout gaat, schade leiden. De partijen die dit geld uitlenen zijn de echte ‘gokkers’.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond