Deel dit artikel
-

5500 ontwikkelaars en onderzoekers bij Amazon in Europa

Amazon heeft inmiddels 5500 hoogopgeleide onderzoekers en ingenieurs in dienst in zijn vijfentwintig Development Centres in Europa. Zij ontwikkelen producten en diensten voor klanten, waaronder spraaktechnologie Alexa, Amazon Web Services (AWS) en consumenten- en transporttechnologie.

De teams werken vanuit Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk aan uiteenlopende toepassingen.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Amazon onder meer een Development Centre in Londen. Hier werken teams vooral aan Amazons Prime Video-dienst. In Schotland sleutelen teams aan een nieuwe advertentietechnologie en in Berlijn ligt de nadruk op Artificial Intelligence (AI).

De onlangs geopende onderzoeksvestiging in Tübingen (Duitsland) richt zich op technologieën waarmee computers causaliteit kunnen begrijpen. Dit helpt AI-systemen om het gedrag van klanten en hun reactie op geautomatiseerde beslissingen te voorspellen.

Ook werken teams voor transporttechnologie in heel Europa aan de uitrol van bezorginnovaties, zoals Amazon Lockers, afhaalpunten en kaarttracking in de app. In Frankrijk, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn er Development Centres voor Prime Air, drones die pakketjes op de grasmat kunnen bezorgen.

In veel gevallen wordt samengewerkt met wetenschappelijke instellingen, onderzoekslaboratoria, universiteiten en startups.

Amazon blijft zijn investeringen in R&D in Europa naar eigen zeggen verder uitbreiden. Volgend jaar komt er een nieuw ontwikkelcentrum in Manchester. Ook zijn er plannen om de Development Centres in Schotland en Cambridge uit te breiden, en heeft Amazon honderden vacatures voor Development Centres verspreid over Europa. Sinds 2010 heeft Amazon 27 miljard geïnvesteerd in zijn Europese activiteiten.

Foto: ZD Net

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond