Deel dit artikel
-

6 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd, groei harder dan verwacht

Het .nl-domein heeft gisteren de mijlpaal van 6 miljoen geregistreerde domeinnamen behaald. Het 6 miljoenste domein is deyogiclub.nl.

Het aantal registraties steeg de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis dusdanig hard, dat de 6 miljoen .nl-domeinregistraties veel eerder werd gehaald dan op basis van de groeiontwikkeling werd verwacht.

Een deel van deze enorme toename in het aantal registraties is het gevolg van ondernemers die door de coronacrisis hun pijlen op online richtten.

Het allereerste .nl-domein werd op 1 mei 1986 geregistreerd door de grondlegger van .nl, Piet Beertema: cwi.nl. Op dat moment stond het World Wide Web nog niet eensd in de kinderschoenen.

In 2003 werd de 1 miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd, negen jaar later (in 2012) stond de teller al op 5 miljoen. Sindsdien vlakte de groei van het aantal domeinnamen af. Jaarlijks worden er zo’n 850.000 nieuwe namen geregistreerd en ongeveer 800.000 weer opgeheven.

De meeste .nl-domeinnaamhouders bevinden zich in Amsterdam, maar de stadsregio’s van universiteitssteden Groningen, Enschede, Nijmegen en Eindhoven scoren eveneens opvallend hoog. Ook opvallend is dat een .nl-domeinnaam gemiddeld 16 karakters lang is, terwijl het gemiddelde van andere domeinen op 13 karakters ligt.

Het .nl-domein is overigens het vijfde grootste landendomein ter wereld, 64 procent van alle Nederlandse websites is een .nl-website.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond