Deel dit artikel
-

60 miljoen euro voor slimme kredietverlener Floryn

Het Nederlandse fintechbedrijf Floryn heeft in totaal 60 miljoen euro aan financiering opgehaald bij onder andere NIBC. Het bedrijf, actief in de markt van online krediet voor het midden- en kleinbedrijf, kan met deze nieuwe financiering meer en grotere bedrijven helpen.

Floryn, voorheen bekend onder de naam InvoiceFinance, heeft het afgelopen kwartaal meer dan 4600 kredietaanvragen ontvangen van bedrijven, die met behulp van slimme technologie, zoals data-analyse en machine learning, worden beoordeeld. Er wordt onder meer gekeken bankafschriften en andere datapunten, zodat betere risicoanalyses kunnen worden gemaakt.

Floryn is een fintechbedrijf waar ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf terecht kunnen voor een zakelijke lening en krediet tot 2 miljoen euro.

Het bedrijf is opgericht in 2016 en kreeg in 2017 een kapitaalinjectie van 6 miljoen euro van onder meer Peak Capital – bekend van Catawiki, Channable, IENS en OneFit – en Kalo Bagijn, mede-oprichter van BinckBank en Brand New Day. Bij het bedrijf, dat is gevestigd in de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch, werken 50 mensen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond