Deel dit artikel
-

60 procent meer wachtwoorddiefstallen

Het aantal slachtoffers van wachtwoorddiefstal wereldwijd is toegenomen naar ruim 940.000 in de eerste helft van 2019 in vergelijking met nog geen 600.000 in dezelfde periode afgelopen jaar. Dat meldt online beveiliger Kaspersky.

De zogeheten Password Stealing Ware (PSW) is een belangrijk wapen in de gereedschapskist van cybercriminelen. Deze malware gebruikt verschillende methoden om gegevens rechtstreeks uit de webbrowser van computergebruikers te halen. Het gaat vaak om gevoelige informatie zoals inloggegevens van online accounts en opgeslagen wachtwoorden of bankgegevens.

Weer andere varianten zijn speciaal gemaakt zijn om browsercookies, gebruikersbestanden van specifieke locaties en gegevens van bijvoorbeeld berichtendiensten zoals WhatsApp of Facebook te stelen.

Het multifunctionele Azorult is de Stealer Trojan die afgelopen zes maanden het meeste onderschept. Zo’n 25 procent van de computers heeft te maken gehad met deze Trojan-PSW-malware. De meeste slachtoffers bevinden zich in Duitsland, India, Rusland, Brazilië en de Verenigde Staten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond