Deel dit artikel
-

60.000 studenten aangemeld voor MOOCs TU Delft

Zo’n 60.000 studenten hebben zich al aangemeld voor de gratis online cursussen (MOOC’s, Massive Open Online Courses) die dit najaar van start gaan. In de periode van eind augustus tot en met januari gaan er elf Delftse MOOC’s van start.

Een jaar geleden bood de TU Delft haar eerste twee MOOC’s aan. Afgelopen voorjaar volgden er nog drie. Voor alle cursussen was het aantal geslaagden een veelvoud van het jaarlijkse aantal ‘on campus’ studenten.

Inmiddels hebben zo’n 150.000 mensen uit de hele wereld geparticipeerd in de online cursussen van de TU Delft. Via de MOOC’s heeft iedereen, waar ook ter wereld, gratis online toegang tot de kennis van de TU Delft. Deelnemers bekijken videomateriaal, lezen, maken opdrachten en discussiëren op het forum. Ze krijgen huiswerk en kunnen de cursus afsluiten met een certificaat van deelname.

De TU Delft biedt de MOOC’s aan via het platform edX, een online platform voor onderwijs, waarmee onder andere MIT en Harvard sinds 2012 cursussen toegankelijk maken voor iedereen met een internetverbinding.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond