Deel dit artikel
-

MasterCard test betalen met selfies

MasterCard, ABN en International Card Services testen de komende maanden in Nederland biometriebetalingen met selfies. Gebruikers kunnen zich voor online betalingen identificeren met hun gezicht of met een vingerafdruk.

Zo’n 750 rekeninghouders van ABN met een MasterCard creditcard kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor de test die tot november gaat duren. Zij hebben daarvoor wel een iPhone- of Androidtoestel nodig en de Identity Check App. Na registratie op de website wordt een e-mail gestuurd met een unieke code, waarmee de app geactiveerd kan worden voor online betalingen.

Gebruikers moeten eenmalig een selfie opsturen waarmee ze herkend kunnen worden. Voor betalingen moeten ze in de camera kijken en met hun ogen knipperen. Op die manier moet worden voorkomen dat een foto aan de camera van de smartphone wordt getoond.

Het gaat niet om een walletoplossing. Gebruikers moeten voor betalingen nog altijd een creditcardnummer invullen, zoals zij dat ook normaal zouden doen bij aankopen via buitenlandse webwinkels. Alleen ter identificatie kan een selfie worden gemaakt. De eigenlijke identificatie vindt plaats met behulp van de MasterCard SecureCode. MasterCard denkt dat de betaalmethode veel veiliger is dan betalingen met wachtwoorden die vaak worden vergeten.

Uiteindelijk worden wellicht nog meer mogelijkheden aangeboden als stemherkenning. MasterCard wil de betaalmethode uiteindelijk in meerdere landen testen. Het creditcardbedrijf weet nog niet wanneer de technologie voor alle gebruikers beschikbaar komt.

 

Deel dit bericht

2 Reacties

EVDP

tsja, welk probleem lost dit op? Het vergeten van wachtwoorden! En dat maakt een selfie veiliger ,,,

els

kun je dan de camera niet richten op een .gif-je ipv een foto?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond