Deel dit artikel
-

62 banken omarmen Google Pay

Google Pay breidt internationaal uit. Niet minder dan 62 banken sluiten zich aan. Nederland zit er weer niet bij.

Het grootste deel van de nieuwe bankpartners komt uit Denemarken, maar er zijn ook banken bij uit Finland, Duitsland, Noorwegen, Polen, het VK en Zweden.

Een deel van de uitbreiding van Google Pay kan worden toegeschreven aan de uitbreiding van de virtuele bank N26, die formeel Google Pay ondersteunt.

In Denemarken sluit Sparekassen zich bij Google Pay aan. Duitse spaarbanken doen dat niet, zij hebben hun eigen nfc betaalplatform.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

15 Reacties

Willem van Veen

Hopelijk ook binnenkort de ABN AMRO. Zij bleken niet in staat hun Wallet app aan te passen aan Android 10.

Twan Venlo

Kan iemand mij vertellen wat de voordelen zijn van Google Pay? Bij Apple is het duidelijk, dat is gewoon machtsmisbruik, maar bij Android services is dit voor mij niet duidelijk. Kan gewoon contactloos betalen met mijn telefoon, en de toevoeging van een wear watch is niet echt noodzakelijk.

Bas

Voordeel is dat banken dan niet allemaal zelf een app hoeven te maken en te testen voor allemaal verschillende toestellen. Ze hebben dan alleen maar een koppeling met Google. Veel goedkoper. App ontwikkeling is tijdrovend dus duur.

Twan Venlo

Denk dat de afdracht aan Google en Apple een veelvoud is van de kosten van een app!!!

julio

Ik sluit me aan bij Willem van Veen. Waardeloos dat een bank als ABN niet in staat is een android APP te onderhouden, en niet met een goed alternatief te komen.

Zou graag zien dat Nederlandse banken google pay omarmen.

roeland - Snow

de vraag is of je ded betalingen via google pay wil hebben. Ik wil die informatie niet echt aan google kwijt.

verder is het onmogelijk dom van ABN-AMRO om alleen wearables te willen ondersteunen. Mijn garmin: pincode inknoeien is tijdrovend; verloopt constant als je te lang in de rij wacht, arm zo ongeveer uit de kom om de watch tegen het apparaat te houden. Lastig op te laden – speciale kabel — je telefoon kan je overal ongeveer laden.

a

Inderdaad volkomen belachelijk van ABN om een nieuwe functionaliteit om zeep te helpen onder het mom niet voldoende gebruikers.

Volkomen bullshit! Ze zouden degenen die hiervoor verantwoordelijk voor zijn gewoon moeten ontslaan. Te belachelijk voor woorden, zit er aan te denken van bank te wisselen

Hoop dat menig klant zal opstappen en inderdaad ik wil mijn gegevens niet met google pay delen of welke wearable dan ook!

Martijn

ABNAMRO back to the stone age. Gebruik het vanaf dag 1.

Gene

Kan dus nu ook niet meer contactloos dankjewel abn amro. Ja zeggen ze er zijn ringen, horloges, armbanden en sleutelhangers die het ondersteunen dus de telefoon is onnodig. Beste abn ik heb geen zin om een garmin horloge of weet ik het wat aan te schaffen.

Ideale aan telefoon is dat iedereen er 1 heeft (en persoonlijk vergeet ik die minder snel dan mijn portomonnee). Heeft me al vaak genoeg gered die wallet.

Tis dat ik een hypotheek heb anders had ik mooi pleite geweest man man man.

Gurbe

Grote fout van ABN AMRO, ik las vanmorgen dat mobiel contactloos betalen opkomt en deze grote bank stopt er mee.
Kan iemand mij vertellen welke bank een goed alternatief is? Eentje die wel mobiel contactloos ondersteund.

Kees

Woonde in Nederland en heb nog steeds een ABN Amro rekening die niet te gebruiken is met Google pay. Woon nu in België en koppelde Google pay zonder problemen met een BNP Paribas Fortis rekening. Betaal nu zonder problemen met m’n telefoon in Nederland, Frankrijk, België en waarschijnlijk wereldwijd. Begrijp niet dat Nederlandse banken niet met Google pay willen werken.

JJ

Voor degenen die gek worden van hun Nederlandse banken die weigeren Google Pay te ondersteunen en zelf pruts afleveren en tegelijkertijd nog steeds voornamelijk met bonussen en salarisverhoging voor de top bezig zijn hier een rijdje mogelijkheden van gratis banken die wél geschikt zijn voor Google Pay:
– Openbank.nl
– DiPocket (in Google Play)
– bnc10 (in Google Play)

Niet gratis en met trucje door eerst willekeurig maar kloppend buitenlands adres in te vullen waar G Pay wél wordt ondersteund zodat de kaartaanvraag doorgang krijgt en vervolgens direct een adreswijziging door te voeren met jouw correcte NL’e adres: bunq.nl (Google Play).

Google Play kan je in NL niet via de Google Play store installeren dus via APKMirror: https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/google-pay/

Daarnaast sterke aanraders met (nog) niet of niet meer G Pay (voorlopig):
N26 en Revcolut, beiden in Google Play te vinden.

Fuck die oude banken!

JJ

Correctie: Revolut

Splifg

SNS perfecte contactloze betalingen! En je aankopen zij daar binnen nl gelijk verzekerd …

J.P. Jansen

Alleen ter info hoor.
Nadat ik hier gelezen heb dat Nederland niet mee doet met Google Pay, werd het nieuws niet echt meer aangevuld.
In elk geval wil ik toch even melden dat ik inmiddels veel gegevens vond van wel.
Ook sprak ik mensen die gewoon regelmatig met hun telefoon betaald hebben.
Zelf heb ik nu pas een telefoon waarmee het kan., ik kreeg namelijk een vraag om het in te stellen.
Haha, beetje laat misschien.
En een goede manier is om het gewoon even bij je eigen bank te verifiëren.
Vele winkels hebben het in elk geval wel, niet al de banken, maar wel veel grote banken.

Zo nu is deze rij info echt af.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond