Deel dit artikel
-

Eindelijk een digitaal hotel voor Generatie Y

CityHub opent vrijdag in Amsterdam Oud-West een bijzonder hotel voor de generatie Y, die digitaal comfort als hoogste eis stelt.  Met app en een eigen mobiel dataplan.

Met vijftig futuristische slaapunits, een digital first-lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad, haakt CityHub naar eigen zeggen in op de behoeftes van jongeren die ervaringen direct online willen delen.

CityHub is een initiatief van studievrienden Sem Schuurkes (32) en Pieter van Tilburg (29). Na een crowdfundingcampagne openden zij in juli 2012 een kleine testlocatie in Amsterdam Oud West. CityHub ‘Beta’ bleek de perfecte testcase, waardoor ook een niet nader genoemde private investeerder (angel investor) en de ABN AMRO instapten.

Volgens het duo is een nieuw soort reiziger ontstaan; de 20 tot 35 jarige digital natives. Ontdekken is bij hen het sleutelwoord: geen 5-sterrenhotel en geijkte toeristenplekken, maar een gepersonaliseerde reiservaring en insider tips.

De digital natives zijn bovendien 24/7 met het internet verbonden en verwachten informatie on-the-go: een uitgangspunt dat volgens CityHub door veel traditionele hotels niet optimaal wordt benut.

In een industriële loods van 600 vierkante meter  in Amsterdam Oud-West bevinden zich vijftig strak vormgegeven privé slaapunits of hubs’. Elke hub is uitgerust met een tweepersoonsbed, WiFi, volledig te personaliseren mood lighting en muziek streaming-systemen.

Aan de ruime hal met hubs grenst de CityHub ‘hangout’, waar reizigers elkaar kunnen ontmoeten en met behulp van een persoonlijk RFID polsbandje eigenhandig kunnen inchecken en de bar kunnen bedienen.

De CityHub app is een interactieve reisgids die tips voor activiteiten en evenementen verstrekt op basis van wat er die week in Amsterdam te doen is. Reizigers kunnen bovendien realtime – terwijl ze door de stad struinen – suggesties vragen aan een CityHost. De app omvat ook een chatbox.

Om ongewenste roamingkosten tegen te gaan en het gebruik van de app te stimuleren biedt CityHub, in samenwerking met T-Mobile, gasten de mogelijkheid om met een eigen MiFi hotspot (mobiele router) de stad in te gaan.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond