Deel dit artikel
-

64 procent meer omzet voor Apple Reseller Amac

Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, heeft het afgelopen boekjaar 154 miljoen euro omzet geboekt, 64 procent meer dan een jaar geleden. iPhones en iPads vormden het leeuwendeel van de omzet.

De winst van moedermaatschappij Think Different tijdens het gebroken boekjaar, dat van april 2017 tot en met maart 2018 liep, steeg 78 procent stijgen naar 1,6 miljoen euro. De EBITDA (operationele winst) liep op tot 4,4 miljoen euro.

Het is het derde jaar op rij dat de winst stijgt. Sinds het boekjaar 2014-2015 is de omzet van de Apple Premium Reseller met drie kwart gestegen en het resultaat na belasting zelfs verzevenvoudigd. De eenmalige kosten die gepaard gingen met de overname van iCentre zijn in de jaarcijfers verwerkt.

Opvallend is dat Amac zijn omzet vooral realiseert met iPads en iPhone en minder met MacBooks en iMacs. Waar het aantal verkochte iPads afgelopen boekjaar met een kwart steeg, gingen er ruim 64 procent meer iPhones over de toonbank van Amac dan het jaar daarvoor. Ook de Apple Watch neemt toe in populariteit met een ruime verdubbeling van het aantal verkopen

Een deel van de omzetstijging heeft Amac te danken aan de overname van alle 24 winkels en het reparatiecentrum van het verlieslijdende iCentre, waardoor het aantal winkels bijna verdubbelde tot 46.

Uit de jaarcijfers blijkt verder dat de online verkoop met 50 procent is gestegen. Veel klanten kiezen ervoor hun bestelling in de winkel op te halen, 15 procent meer dan vorig jaar, in het geval van leerlingen en studenten was dat zelfs 30 procent.

Naast de eigen webshops, heeft Amac ook nog ruim vijftig webshops voor derden in de lucht. Zo maken veel scholen bijvoorbeeld gebruik van een op maat gemaakte portal waar leerlingen en docenten hun Apple-apparaten kunnen bestellen

Op de foto Ed Bindels, CEO van Amac.

Deel dit bericht

1 Reactie

Hans Voorn - DELA

Gaat lekker Ed!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond