Deel dit artikel
-

Nederlandse site maakt Chinese marktplaats Taobao toegankelijk

Het aanbod van het Chinese Taobao.com, onderdeel van Alibaba, wordt voortaan voor de Nederlanse markt ontsloten via een nieuwe site Taobao.nl.

Chinese e-commerce in Nederland groeit; het grote prijsvoordeel en het enorme aanbod aan producten die in Europa veelal niet te koop zijn, maakt de Chinese markt interessant voor de Nederlandse consument en ondernemer, zegt initiatiefnemer Sander Scholten tegen Emerce.

Tot voor kort moesten bezoekers de Chinese marktplaats Taobao.com zelf vertalen en was het aankoopproces vrij ondoorzichtig. Taobao.nl biedt bestel- en verzendinformatie voorzien van ‘track & trace’. Ook wordt geattendeerd op de risico’s die bestellen in China met zich meebrengt.

Productinformatie wordt automatisch vertaald naar het Nederlands en er kan worden betaald met iDEAL. Voor de kwaliteitswaarborg wordt samengewerkt met een lokaal Chinees tussenpersoon; bestelde producten worden eerst gekeurd voordat deze worden verzonden.

Taobao.com heeft alleen in China al meer dan 270 miljoen actieve gebruikers en is daarmee de grootste online marktplaats ter wereld.

Scholten zegt dat hij gebruik maakt van officiële API’s, maar dat over de naam van zijn site geen overleg is gevoerd met Alibaba. Scholten, afkomstig van EuroDNS, heeft de domeinnaam overgenomen.

Voor Taobao.nl werkt zijn bedrijf Herakles samen met een Chinese agent die ook de logistiek verzorgt. De betalingen via het platform Taobao.nl aan de verkoper vinden plaats via Stichting Beheer Gelden Chinese Marktplaatsen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Albert

LET OP SCAMMERS!!
Vertrouw deze website niet. Taobao zal je geld aannemen voor producten die 1000+ in voorraad liggen om je vervolgens doodleuk te vertellen dat het op is.
Al weken bezig om mijn geld terug te krijgen nadat 6 bestellingen geannuleerd waren.
Hun adresgegevens kloppen ook al niet.

NIET DOEN

IK BEN OPGELICHT DOOR DE WEBSITE TAOBAO NIET AAN BEGINNEN JONGENS DE CHINEZEN GEVEN NIETS OM JE

rene

mensen taobao.nl heeft 0.0 te maken met de orginele taobao.com de prijzen van taobao.nl slaan ook totaaaal nergens op

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond