Deel dit artikel
-

Ook netwerk voor Internet of Things in regio Twente

De Universiteit Twente heeft zijn Internet of Things (IoT) netwerk uitgebreid naar de hele regio Twente. Het netwerk is toegankelijk voor onderzoekers, bedrijven en studenten om te experimenteren met nieuw IoT technieken, producten en diensten.

Voor het tot stand brengen van de draadloze verbindingen zorgt de zogenaamde LoRa (Long Range wide area network) technologie. Die heeft als karakteristiek dat het grotere afstanden kan overbruggen, tot enkele kilometers, met een relatief laag energieverbruik.

Het initiatief van Universiteit Twente staat los van het LoRa netwerk dat KPN aan het uitrollen is en van The Things Network (TTN) dat in Amsterdam en Groningen een gratis te gebruiken netwerk aanbiedt. Het IoT network Twente richt zich weliswaar op open data, maar ook op toepassingen die een hogere betrouwbaarheid en beveiliging nodig hebben.

De LoRa technologie moet moet aangevuld worden met de nieuwste methoden op onder andere het gebied van betrouwbaarheid, beveiliging en sensor data analytics.

Deel dit bericht

1 Reactie

van Deurzen

Ik ben helemaal voor de LoRa netwerken en dat ze overal uit de grond gestampt worden! Maar let wel: doordat de investeringen minimaal zijn (<10.000 euro heb je Enschede of Amsterdam dekkend) is het geen groot nieuws als daarin geinvesteerd wordt door een paar bedrijven. Het is pas nieuws als eenzelfde set bedrijven dit realiseert voor een hele regio of provincie.

Elke stad met een universiteit kan met alle gemak hier een potje voor openbreken en dat zonder pijn in de portemonnee uitrollen, idem voor hogescholen etc, zodat in no-time elke stad in NL hiervan voorzien kan zijn en de uitrol naar dorpen meesterlijk eenvoudig kan zijn!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond