Deel dit artikel
-

PostNL verkent stadsdistributie met tool

Dinalog en PostNL hebben samen een tool ontwikkeld waarmee gemeenten snel kunnen uitrekenen of de bouw van een stadsdistributiecentrum levensvatbaar is.

Stadsdistributie is een sterk opkomende logistieke ontwikkeling, waarvoor ook PostNL belangstelling heeft. De vervoerder wil niet alleen kijken naar de duurzaamheid van de huidige pakketbezorging, maar ook de duurzaamheid verbeteren.

In een stadsdistributiecentrum worden alle poststromen verzameld, overgeslagen en op een groene manier verder vervoerd. De belangrijkste voorwaarde om de realisatie van een dergelijk centrum te rechtvaardigen is het potentiële volume.

De nieuwe tool rekent uit hoe een distributiecentrum aan de rand van de stad, het centrum kan ontlasten en geeft de gebruiker een goed doortimmerd advies.

De webapplicatie is gevuld met relevante data over het toegangsgebied, het type pakket/post, het distributiecentrum, toegestane snelheid, de geografische ligging, toegangsgeboden, tijdsvensters en de verschillende typen voertuigen.

Vervolgens wordt er een aantal prestatie-indicatoren gedefinieerd aan de hand van de gewenste situatie (voertuigen, aantallen, tijdsvensters). De uitkomst is een reeks aanbevelingen voor het gebruik van grote of kleinere duurzame voertuigen als bijvoorbeeld een fiets of elektrische bestelbus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond