Deel dit artikel
-

Samsung Pay vanaf volgend jaar geschikt voor online betalingen in VS

Amerikanen kunnen vanaf volgend jaar online betalen met Samsung Pay. Dat heeft Thomas Ko, een van de topmannen van Samsung Pay, gezegd in een interview.

De betaaldienst werd dit jaar uitgerold in Zuid Korea, maar werkt alleen met nieuwere smartphones als Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 en S6 Edge Plus. Het is de bedoeling dat ook goedkopere modellen worden uitgerust met een virtuele portemonnee.

Samsung Pay is sinds 28 september al actief in de VS, maar alleen voor betalingen in fysieke winkels. Anders dan Android Pay en Apple Pay hoeven winkels geen nieuwe kassa-apparatuur (met NFC) te installeren. Samsung Pay werkt al met bestaande credit card-kassa’s, waardoor het bereik veel groter is.

Behalve in de VS wil Samsung zijn betaalsysteem ook in China uitrollen. Daartoe werd eerder deze maand een samenwerking aangegaan met partner UnionPay.

De lancering van Samsung Pay voor online betalingen valt wellicht samen met de introductie van de Galaxy S7, waarvan twee modellen worden uitgebracht: een met een plat 5,2-inch-scherm en een tweede toestel met een gebogen 5,5-inch-scherm, net als bij de Galaxy 6 Edge. De verkoop van de toestellen zou al plaatsvinden in februari.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond