Deel dit artikel
-

6,6 miljoen Nederlanders hebben mobiel internet

De helft van de Nederlanders van 15 jaar en ouder heeft mobiel internet op zijn mobiele telefoon. Cijfers van OPTA laten bovendien zien dat mobiele aanbieders voor het eerst omzetdaling zien bij hun sms-handel.

Vanochtend publiceerde toezichthouder op de telecommarkt cijfers over de mobiele markt per juni 2011. Daaruit blijkt dat er in Nederland 21,3 miljoen mobiele retailaansluitingen actief zijn. Omgerekend heeft iedere Nederlander 1,25 mobiele aansluiting.

Een ander, interessanter, cijfer laat zien dat het aantal mobiele internetaansluitingen in een jaar tijd met 48 procent is toegenomen. Kort voor de zomer kon de helft van de Nederlandse bevolking mobiel surfen, mailen en chatten. Vooral die laatste functie kanibaliseert direct op de omzet uit sms-verkeer. Applicaties als Whatsapp, BBM, eBuddy XMS en vergelijkbare producten van Facebook en Google pikken omzet van telecomaanbieders.

De sms-omzet steeg begin 2011 nog een beetje, maar het volume daalt. Anders gezegd: er wordt minder ge-sms’t.

Uit dezelfde cijfers blijkt daarnaast dat het aantal machines dat met internet is verbonden afgelopen jaar steeg van 688.000 naar 861.000.

OPTA deed ook onderzoek naar de status van de markten voor vaste verbindingen en televisie. Op de tv-markt, zo blijkt, hebben telecompartijen als KPN, T-Mobile en Tele2 20 à 25 procent van de markt in handen.

Deel dit bericht

2 Reacties

john voorts

KPN blijft hiermee ook op de mobiele internet markt nog steeds de grote leider, maar vodafone en t-mobile komen steeds dichterbij.
http://www.draadloosinternetlaptop.nl/component/content/article/60-heflt-van-de-nederlands-heeft-mobiel-internet

sharina

de prijzen van de internet abonnementen zijn nu wel omhoog gegaan bij de providers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond