Deel dit artikel
-

Ruzie over investering SnappCar

Erwin Rooymans en Roy Molenaar van Clarissima Capital zijn in aanvaring gekomen met de oprichters van autodeelbedrijf SnappCar. Dat blijkt uit het vonnis van de Amsterdamse rechtbank. Rooymans en Molenaar waren in de veronderstelling dat er een akkoord lag over een investering, terwijl het SnappCar vrij stond om met andere partijen te onderhandelen.

SnappCar ging vorig jaar op zoek naar investeerders nadat het eerder via crowdfunding geld had opgehaald. Samen met Erwin Rooymans, oprichter van vakantiebeoordelingensite Zoover, schoof Roy Molenaar van telecombedrijf MBC aan tafel om 2 tot 5 miljoen euro in SnappCar te investeren.

In oktober verbrak SnappCar de onderhandelingen, omdat het duo te veel financiële eisen stelde. Een maand later ging het autodeelbedrijf in zee met auto-importeur Autobinck.

In kort geding eisten de investeerders dat SnappCar geen nieuwe aandelen zou uitgeven totdat hun eigen transactie was geregeld, op straffe van een dwangsom van 10.000 euro per dag.

‘Zonder nadere bewijslevering, waarvoor in een kort geding geen plaats is, is niet voldaan aan genoemde criteria voor toewijzing van een geldvordering’, oordeelde de rechter.

Deel dit bericht

1 Reactie

Piet

Goede reclame voor Clarrissima Capital.

Maar een nog betere waarschuwing voor alle startup founders hier. Investeerders die je voor de rechtbank slepen als ze hun zin niet krijgen. Daar moet je ver, ver vandaan blijven.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond