Deel dit artikel
-

ING Bankieren app op 3,5 miljoen toestellen

De ING bankieren-app staat geïnstalleerd op 29 procent van de Nederlandse smartphones. Dat zijn zo’n 3,5 miljoen toestellen. Het de populairste app voor mobiel bankieren en laat de apps van de Rabobank (3 miljoen) en ABN Amro (1,9 miljoen) achter zich. Dat blijkt uit het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper.

De ING bankieren-app is onder alle leeftijden ongeveer even populair. Bij andere banken, bijvoorbeeld de Rabobank of ASN Bank, is een meer leeftijdsafhankelijke populariteit te zien.

Apps voor mobiel bankieren worden gemiddeld veertien dagen per maand gebruikt. Dat geldt voor de apps van alle banken. Andere soorten apps die ook rond de veertien dagen per maand worden gebruikt zijn bijvoorbeeld Twitter en Candy Crush Soda.

Wanneer wordt gekeken naar de kwaliteit van de bankieren-apps scoren de apps van ABN Amro, ING en SNS allemaal relatief hoog. 96 procent of meer van de gebruikers van deze apps geeft aan de kwaliteit als (zeer) goed te bestempelen. Apps uit andere segmenten die zo hoog scoren zijn onder meer WhatsApp, Instagram, Netflix en Wordfeud.

Verder is te zien dat de laatste maanden meer mensen een app voor het volgen van financieel nieuws op hun telefoon hebben staan, maar die app niet intensief gebruiken.

Deel dit bericht

7 Reacties

Richard Wijmans

Ik heb verschillende bankieren apps gezien waaronder die van KNAB en ING. ING is veruit de beste en meest gebruiksvriendelijke. Een groot pluspunt vind ik de saldochecker voordat je in logt. Dit is namelijk iin 40% van de gevallen het geen wat ik doe.

EVDP

Ik verwacht dat iedereen met een smartphone en een ING rekening de app heeft geïnstalleerd. Heel veel nieuwswaarde heeft dit niet.

AvdB

Dit heeft natuurlijk niks met de populariteit van de app te maken. ING heeft destijds de Postbank overgenomen. Het grootste deel van de Nederlanders bankierde bij de Postbank en nu dus bij ING.

Gijs Vroom (Emerce)

@EVDP Een 100% adoptie is uitzonderlijk veel, is je verwachting wel realistisch? De nieuwswaarde is onder andere dat de verdeling zo gelijk is over de leeftijdsgroepen, en überhaupt de massale adoptie.

EVDP

@Gijs

Ja

Bart

@EVDP Ik zou de mensen die deze app niet hebben geïnstalleerd op hun smartphone terwijl ze wel bij de ING zitten niet de kost willen geven.

Zelf heb ik de app ook niet terwijl ik wel bij de ING zit en ik ken meer mensen die dat niet hebben. Daar zitten ook mensen bij die geen internetbankieren hebben en nog steeds papieren afschriften van de ING ontvangen. Vergeet ook dat de app er niet is voor alle besturingssystemen en ook niet toegankelijk is voor androidsmartphones zonder Google Playstore. In de Amazon Appstore heeft de ING de app ook al niet geplaatst.

Vincent@pentasol.nl

Vergeet ook niet dat veel mensen de App zowel op hun phone als op hun tablet hebben staan. Dit om zowel onderweg als thuis hun bankgegevens in te kunnen zien (phone) en te bewerken (tablet).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond