Deel dit artikel
-

Samsung, SAP en SEAT samen in de auto van de toekomst

Samsung, SAP en SEAT zullen gezamenlijk concepten voor de digitale auto van de toekomst ontwikkelen. Dat maakten de drie bedrijven bekend op het Mobile World Congress in Barcelona, dat vandaag zijn deuren opent.

De Spaanse autofabrikant SEAT en Samsung werkten al langer samen, maar daar is SAP als derde partij bijgekomen. Het Duitse bedrijf ontwikkelde vorig jaar al eens het zogeheten SAP Vehicles Network (SVN). Dat netwerk, gebaseerd op het HANA Cloud Platform, moet toepassingen op het gebied het Internet of Things in auto’s mogelijk maken.

In Barcelona zal een aantal producten worden gedemonstreerd, waaronder een app waarmee men een parkeerplaats kan reserveren en die ook betalen, met behulp van vingerafdukherkenning. De automobilist hoeft zijn auto niet te verlaten. Slagbomen gaan automatisch omhoog.

In navolg van Volvo komen de partners ook met een digitale sleutel. Daarmee kunnen de deuren worden ontgrendeld, maar kan ook een auto worden gedeeld. Elke sleutel krijgt een tijdslot en als dat verloopt is de auto niet langer toegankelijk. De sleutel kan ook worden gebruikt voor bepaalde configuraties, bijvoorbeeld snelheidsbeperking.

De nieuwe technologie wordt deze week gedemonstreerd op de SAP stand (Hall 3, 3M41). Samen met Accenture demonstreert SEAT ook nog een andere app, waarmee bijvoorbeeld vanuit de auto huishoudelijke apparatuur kan worden ingeregeld.

SetRatioSize900650-ESC0858-como-objeto-inteligente-1

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond