Deel dit artikel
-

Vanessa Evers wint Academic Society Award

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 16 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan Vanessa Evers, hoogleraar Sociale Robotica aan de Universiteit Twente. Evers wint deze prijs vanwege de aansprekende wijze waarop zij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij.

Vanessa Evers wordt door KIVI onderscheiden vanwege haar ‘inspirerende werk’ op het gebied van het begrijpen en verbeteren van de interactie tussen mensen en robots, en de ‘laagdrempelige en aansprekende wijze’ waarop zij dit weet te bespreken met kinderen, studenten en het grote publiek.

Evers is tevens directeur van het DesignLab van de Universiteit Twente, en redacteur voor het International Journal of Social Robotics en Associate Editor voor the Human Robot Interaction. In 2014 ontving zij de Opzij Talent Award.
(Inter)nationale media

In aanmerking voor de KIVI Academic Society Award komen hoogleraren die zich onderscheiden door hun vermogen om op aansprekende wijze de verbinding tussen wetenschap en maatschappij te leggen. De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur, die elke derde woensdag van de maand maart plaatsvindt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond