Deel dit artikel
-

Je fiets real time volgen

Mobilock heet het eerste fietsslot ter wereld te zijn dat verbonden is met het Internet of Things (IOT). Daardoor kunnen deelfietsen waarbij de smartphone als fietssleutel wordt gebruikt overal en altijd real time gevolgd en gelokaliseerd worden, zonder het gebruik van GPS.

Fietsdeelsystemen worden steeds populairder om het vervoer in grote steden te verduurzamen. Steden als Barcelona, Parijs, Kopenhagen, Hangzhou en New York staan er bekend om.

Om het delen van fietsen te vereenvoudigen, heeft Mobilock een fietsslot ontwikkeld dat via een app op de telefoon geopend kan worden. Het systeem kan zonder betaalzuilen, fietsklemmen of extra stallingen overal ter wereld ingevoerd worden.

Daartoe werkt het systeem met het LORA netwerk van KPN. LORA staat voor Low Power Wide Area Networks (Long Range) en maakt het mogelijk miljarden apparaten op grote afstand via 3G en 4G te verbinden met het internet. LORA-chips en sensoren gebruiken weinig stroom, waardoor een apparaat dat met het LORA-netwerk is verbonden vijftien jaar lang data en commando’s kan verzenden op slechts twee penlite batterijen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond