Deel dit artikel
-

699 miljoen dollar verlies voor moeder Booking.com

Booking Holdings, de moeder van hotelboekingssite Booking.com, boekt een verlies van 699 miljoen dollar over het eerste kwartaal als gevolg van de coronacrisis.

Alle onderdelen presteerden onder de maat: ook Rentalcars.com, Agoda (hotelboekingen) en Open Table (restaurantreserveringen) hadden het moeilijk. Er werden 43 procent minder hotelkamers geboekt. Ook werden veel reizen geannuleerd. De totale omzet kwam uit op 2,3 miljard dollar, 19 procent minder dan een jaar terug.

De cijfers werden mede beïnvloed door een afboeking op goodwill van Kayak en Open Table, twee bedrijven die werden overgenomen.

Ook is afgeschreven op het belang in de Chinese taxi-app Didi Chuxing. Ook het belang in van Booking Holidays in verschillende bedrijven bleek 307 miljoen dollar minder waard.

Bookings ziet de nabije toekomst somber in. Het tweede kwartaal pakt mogelijk nog slechter uit dan het eerste en herstel van de reismarkt kan lang duren.

Booking heeft al wel aanspraak gemaakt op de NOW-regeling. Daar kwam veel commentaar op, aangezien het moederbedrijf 2019 afsloot met een nettowinst van 15 miljard dollar.

Foto Booking.com

Deel dit bericht

1 Reactie

Leonard Wolters

Met de winstbelasting die Booking.com zou hebben betaald was in 1 keer de hele tech startup gered.

Alleen heeft Booking.com nooit winstbelasting betaald. En daarom ook zo onterecht dat zij wel aanspraak maken op de NOW,

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond