Deel dit artikel
-

7 miljoen dollar groeigeld voor 3D Hubs

3D Hubs, het (Nederlandse) netwerk voor 3D printers, heeft 7 miljoen dollar opgehaald in een financieringsronde onder leiding van het Luxemburgse EQT Ventures. Ted Persson van EQT neemt als gevolg hiervan plaats in het bestuur van het Nederlandse bedrijf.

3Hubs, nog steeds opererend vanuit Amsterdam, verbindt een groot aantal 3D-printers in 160 landen. Wie een 3D-print wil maken, hoeft niet over een eigen printer te beschikken, maar kan tegen een vergoeding gebruikmaken van printers in het netwerk.

Op dit moment levert het netwerk 40.000 3D-prints per maand. Wereldwijd zijn 32.866 printers aangesloten. In Nederland zijn het er 2.027.

Tot op heden is 11,5 miljoen dollar opgehaald, de recente investering komt naast EQT van Stichting DOEN, Arthur Kosten van Booking.com en Marcel Beemsterboer van Vakantieveilingen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Ben

3Dhubs heeft het ophalen van financiering goed onder de knie. Daar kunnen veel nog wat van leren denk ik.
De tijd zal leren of het meer dan een hype was om in dit soort bedrijven te investeren of dat het gebaseerd is op solide bedrijfs resultaten. 3d printen wordt zeker een groot deel van de toekomst en ookal zou iedereen zelf een 3d printer hebben zou een bedrijf als 3dhubs nog steeds de naasbekendheid kunnen gebruiken om over te gaan in een ander business model. Ik ben erg benieuwd hoe dit bedrijf zich als ontwikkelen de komende 10 jaar. Succes in iedergeval!

Mike

Het wordt tijd dat fatsoenlijke 3d printers in de winkel komen te liggen met een ‘normaal’ uiterlijk en gamgbare cartrigdes en software. Waar is het wachten op?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond