Deel dit artikel
-

7 miljoen gebruikers voor Tikkie

De Tikkie app heeft deze maand het aantal van 7 miljoen gebruikers bereikt. Ook is deze maand het totaalbedrag van 10 miljard euro bereikt dat sinds de start via Tikkie is verrekend.

De app viert zijn vijfde verjaardag. Een jaar na de lancering in 2016 waren er al één miljoen gebruikers. In 2018 waren dit er al drie miljoen en deze maand is dus de grens van 7 miljoen gebruikers gepasseerd. Deze maand laat zelfs de grootste piek ooit zien: gemiddeld meer dan 370.000 betaalde Tikkies per dag.

Tikkie startte als betaalapp voor consumenten, maar is sinds september 2018 ook beschikbaar voor de zakelijke markt. Inmiddels zijn er 14.000 zakelijke gebruikers geregistreerd. Zakelijke Tikkies worden door allerlei soorten bedrijven gebruikt: van de bakker op de hoek tot aan goede doelen en grote multinationals.

In juni 2020 werd Tikkie Terug geïntroduceerd: een cashback functionaliteit waarmee gebruikers via de app gemakkelijk hun geld terug kunnen krijgen bij aankoop van een product.

• De terugbetaalsnelheid via Tikkie is groot: 90% betaalt binnen een dag, 65% binnen het uur en 37% zelfs binnen 5 minuten.
• Het gemiddelde bedrag van een Tikkie is €37,70.
• De dag waarop de meeste Tikkies verstuurd en betaald worden is vrijdag
• De top 5 Tikkie omschrijvingen zijn horeca gerelateerd, zoals ‘eten’ of ‘lunch’. Of hebben te maken met het geven van cadeaus.
• Sinds 2020 worden er per maand gemiddeld meer dan 250.000 Tikkies per dag verstuurd. Vanaf april is dit gegroeid naar gemiddeld meer dan 300.000 Tikkies per dag.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond