Deel dit artikel
-

70 miljoen groeigeld voor GoEuro

De Europese reiszoekmachine GoEuro heeft 70 miljoen dollar venture capital opgehaald bij onder meer Kleiner Perkins Caufield & Byers.

De andere leider van de nieuwe investeringsronde is Silver Lake Kraftwerk. Dit is de vijfde ronde, een jaar geleden haalde het 45 miljoen op bij onder meer Goldman Sachs, Atomico, Yuri Milner (DST Global), Tom Stafford, Sebastian Siemiatkowski (Klarna) en Ilkka Paananen (Supercell). Allemaal namen die wijzen op een dure exit over niet al te lang. Ondertussen bewijst GoEuro reizigers een dienst die nergens anders online worden vervuld.

De startup maakt het treinreisnetwerk van de meeste Europese vervoerders inzichtelijk en boekbaar. Reizigers hoeven niet meer naar de sites van treinbedrijven in afzonderlijke landen of, hier bijvoorbeeld, NS International maar kunnen op een metazoek- en boekmachine terecht. Daar vinden ze ook bus- en vliegvervoer. Vervoerders betalen GoEuro per succesvolle boeking een commissie.

Met het nieuwe geld wil directeur Naren Shaam meer nieuwe landen op zijn netwerk ontsluiten en het aanbod in bestaande landen verbeteren. Hij wordt daarbij in de hand gespeeld door de consolidatie op de markt voor internationaal busvervoer, waar Flixbus en Eurolines grote spelers zijn. GoEuro toont in de zoekresultaten bovendien ritjes die worden aangeboden op deeldienst BlaBlaCar.

GoEuro is drie jaar oud en claimt maandelijk tien miljoen gebruikers.

Foto: Dun.can (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Bastiaan van 't Westeinde - CombiTrip

Dit artikel wekt de suggestie dat GoEuro de enige multimodale reisplanner is, maar dat is helemaal niet het geval. CombiTrip (in Nederland ontwikkeld) geeft veel meer reismogelijkheden dan GoEuro en is wereldwijd ipv alleen in Europa. CombiTrip geeft binnen Nederland allang realtime reisinformatie (iets waar GoEuro nog aan werkt) en geeft reisadvies van deur tot deur (GoEuro geeft alleen reisadviezen vanaf het treinstation). Op CombiTrip kunnen reizigers iedere heen- en terugreis combineren ook iets wat niet mogelijk is op GoEuro. Verder geeft CombiTrip binnen Nederland ook reisadvies voor het gebruik van de Fiets in combinatie met het OV (iets wat 9292 lange tijd heeft beloofd maar nooit gedaan). Binnen Nederland kan je ook taxi’s, deelauto’s, carpool en OV in één overzicht vergelijken. Bij GoEuro zijn ze vooral goed om miljoenen binnen te harken van investeerders (dezelfde die ons een financiële crisis hebben bezorgd) om vervolgens met een heel matig product te komen. 9292 is ook zo’n club die ieder jaar miljoenen binnen harkt zonder iets noemenswaardigs te presteren. Toch krijgen deze partijen ontzettend veel aandacht voor hun product en word je als je iets moois ontwikkeld zonder investeerders of belastinggeld niet serieus genomen.

Erwin Boogert - Emerce

Hoi Bastiaan, dan staat CT nu op de radar.

Overigens, op het moment van schrijven bestond CT nog niet. Voor zover ik begrijp gaat dat formeel pas op 29 juli aanstaande live 😉

Bastiaan van 't Westeinde - CombiTrip

Toen bestond CT al wel en was ook online, maar nog niet officieel gelanceerd

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond