Deel dit artikel
-

Prins Constantijn opvolger Neelie Kroes bij Startup Delta

Prins Constantijn volgt Neelie Kroes op als speciaal gezant bij Startup Delta om Nederland verder te promoten als voedingsbodem voor startups.

Dat maakte minister Henk Kamp van Economische Zaken zojuist bekend Startup Fest Europe in Amsterdam.

De prins van Oranje neemt de grote schoenen van Neelie Kroes over. In anderhalf jaar tijd creëerde de politica een omgeving waarin ondernemers makkelijker nieuwe techbedrijven kunnen beginnen in Nederland. Behalve simpeler regelgeving legde zij ook nauwe banden met grote internationele ondernemers en corporates.

Kroes gaat bestuursfuncties betrekken bij Uber en Salesforce.

Kamp: “De tweede fase van Startup Delta richten we ons op startups én scaleups en het verbinden van de Europese westkust. De Nederlandse overheid stelt vijftig miljoen euro ter beschikking om dit te faciliteren.”

Prins Constantijn was tijdens het eurocommissariaat van Neelie Kroes lid van haar kabinet. Ze werkte nauw met hem samen.

Kamp: “Niemand beter dan hij kan deze functie innemen met zijn ruime ervaring in de Europese arena. Hij heeft de startupmentaliteit.”

De prins nam samen met Jim Stolze het initiatief tot het opzetten van Startup Fest Europa. Hij zal, op verzoek van het ministerie van Economische Zaken “en ondernemers” zijn nieuwe positie ook anderhalf jaar bekleden.

Kroes: “Een korte tijdspanne houdt druk op de ketel. Startup Delta wordt nu een institutie.” De nieuwe speciaal gezant: “We groeien naar een ecosysteem, maar er moet nog nog veel gebeuren. Ik bouw op het werk van Neelie maar zal eigen accenten leggen.” Zo wijst hij er nadrukkelijk op de activiteiten naar buiten de Nederlandse landsgrenzen te willen verleggen.

Foto: Peter Boer (c)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond