Deel dit artikel
-

74 miljoen investering in Thuisbezorgd.nl

Twee investeringsbedrijven steken 74 miljoen euro nieuw kapitaal in het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl. Het geld wordt gebruikt om te groeien in de landen waar het reeds actief is, vermoedelijk met overnames.

Directeur en oprichter Jitse Groen maakte zojuist bekend dat Prime Ventures en Macquarie Capital (profiel) een grote kapitaalinjectie doen in Takeaway.com. Het Nederlandse Prime investeerde in 2012 al dertien miljoen euro, nu dertig. Macquarie is een late stage investeerder uit Engeland die doorgaans meerdere tientallen miljoenen inlegt bij een financieringsronde.

Groen zegt het nieuwe kapitaal te gaan gebruiken voor groei op de buitenlandse markten waar hij reeds actief is. Hoe dat pad exact wordt ingevuld houdt hij voor zich, maar Duitse media speculeren sinds begin deze maand op de overname van Lieferando. Dat zou een aanvulling zijn op Groens dienstverlening met Liefservice.de.

“We gaan ook hard werken aan het product. We zijn al ver, maar het moet nog beter. De beste dienstverlening op de aardbol”, zegt hij in een eerste reactie aan Emerce.

Foto: mayeesherr(cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Rob Bogaers

Heel vet Jitse! Gefeliciteerd, again.

Vincent

opmerkelijk

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond