Deel dit artikel
-

75 miljoen dollar groeigeld voor GetYourGuide

Het toeristische activiteitenportaal GetYourGuide heeft 75 miljoen dollar venture capital opgehaald in een Series D-ronde. Johannes Reck wil het geld gebruiken om nog persoonlijker tripjes aan te bieden aan zijn gebruikers en meer landen te bedienen.

De vierde grote investeringsronde wordt geleid door Battery Ventures uit Boston. Dat investeerde eerder in onder meer Mendix, Bazaarvoice Optimizely, Omniture, Bluekai en GoEuro.

Sinds de oprichting in 2008 is GetYourGuide uitgegroeid tot een online reisbedrijf met 31.000 attracties, rondritten en activiteiten in portefeuille op 7.300 bestemmingen. Directeur Johannes Reck bedient daarmee miljoenen reizigers. Zij gebruiken de dienst om activiteiten te zoeken en boeken voor dezelfde dag of voor een uitstapje dat pas over enkele maanden plaatsvindt.

Reck kift op collegareisbedrijven: “Twintig jaar lang is de reisindustrie enkel gericht geweest op het verkopen van vervoer en verblijf. De boekingsfunnel is zo ver geoptimaliseerd dat het boeken van een reis bijna als een overbodige last wordt ervaren, niet als inspirerende aankoop.” Dat gevoel van verrassing is hetgeen hij met zijn bedrijf wil terugbrengen in de reisbeleving.

Foto: Erik Bäckwall (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond