Deel dit artikel
-

800.000 huishoudens met robotstofzuiger

Ongeveer 3 procent van de Nederlandse huishoudens is van plan een robotstofzuiger te kopen. Dit betekent dat het aantal huishoudens met een robotstofzuiger kan groeien tot 800.000 in 2022. iRobot is de duidelijke marktleider in deze categorie en de meeste robotstofzuigers worden via bol.com gekocht, zo blijkt uit de vijfde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 5.200 Nederlanders.

Momenteel bezit 7 procent van de Nederlandse huishoudens een slimme robotstofzuiger. Dit komt neer op 560.000 huishoudens. In de komende 12 maanden wil 3 procent van de huishoudens een
dergelijk apparaat kopen. Dit betekent dat het totale aantal huishoudens met een robotstofzuiger in Nederland kan groeien tot 800.000 huishoudens.

De Roomba robotstofzuigers van iRobot zijn veruit het populairst. Het merk heeft nu een marktaandeel van 35 procent, een stijging van 2 procent ten opzichte van de vorige periode. Ruim na iRobot volgen de robotstofzuigers van Dirt Devil (8%), Xiaomi (7%), Medion (6%) en Kärcher (4%).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond