Deel dit artikel
-

Kwart online mode via smartphone verkocht

In Nederland wordt een kwart van de onlinemode-aankopen gerealiseerd via de smartphone. Dat blijkt uit het Fashion Flash Report 2016 van performance specialist Criteo.

Uit het onderzoeksrapport blijkt dat nu al 42 procent van de onlinemode-aankopen wordt afgewikkeld via een mobiel apparaat (smartphone of tablet). Dat is al veel hoger dan bij de retailsector (met een gemiddelde van 37 procent).

De smartphone wordt vaak gebruikt om producten met een laag risico aan te schaffen (zoals T-shirts) en producten die niet gepast hoeven worden (zoals accessoires). In het weekend kopen shoppers vaker via smartphone of tablet dan doordeweeks. En kopen ze wel doordeweeks, dan doen ze dat volgens het rapport vooral in de ochtend via hun smartphone. Overdag gebeurt dit vaker via desktop en ’s avonds het vaakst via een tablet.

In landen als Zuid-Korea, Turkije, Japan en Brazilië wordt de smartphone zelfs nog vaker dan de tablet gebruikt voor onlinefashionaankopen. Vergeleken met deze landen lopen de meeste landen in Europa relatief achter voor wat betreft smartphonegebruik. Ook in Nederland is het aandeel van smartphonegebruik ten opzichte van tabletgebruik lager dan in buurlanden België en Duitsland.

De bevindingen lijken aan te sluiten bij die van Zanox. Ook dat bureau stelt vast dat de smartphone in een jaar een belangrijk aankoopinstrument is geworden. Zanox stelt het aandeel van de verkopen via smartphones op 17 procent.

Voor Fashion Flash Report 2016 onderzocht Criteo 34 Nederlandse moderetailers en meer dan 250.000 transacties, en ondervroeg daarnaast ruim 1.500 fashionshoppers.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jelle Rood

Product Content (denk aan goede productfoto’s) is voor deze devices van groot belang, wellicht nog groter dan voor desktop en tablet gezien de focus die het kleinere scherm met zich mee brengt.

Dropshipper

@Jelle: adviseer jij verschillend beeldmateriaal voor verschillende devices? Klinkt als een dure grap die zichzelf niet snel terugverdient…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond