Deel dit artikel
-

85 miljoen dollar voor Nederlands-Frans Dott

De verhuurder van elektrische steps Dott heeft 85 miljoen dollar groeigeld opgehaald bij een groep investeerders. Het geld wordt gebruikt voor uitbreiding richting elektrische fietsen en opening in andere landen.

De investeringsronde is geleid door de fondsen Sofina uit België en Estari uit Engeland. Andere partijen die meedoen in deze ronde zijn: EQT Ventures, Prosus Ventures, Aberdeen Standard Investments, Expon Capital, Felix Capital, FJ Labs, Invest-NL, McRock Capital, Quadia en een groep particuliere investeerders.

Het gaat om financiering in de vorm van cash en schuld.

Dott heeft zijn twee hoofdkantoren in Amsterdam en Parijs, maar levert om juridische redenen geen consumentgerichte diensten in Nederland. De RDW staat de elektrische steps vooralsnog niet toe op de openbare weg. Het bedrijf is wel actief in vijftien steden in België, Frankrijk, Duitsland, Italië en Polen.

Mogelijk worden voertuigen van Dott na de zomer van 2021 wel zichtbaar in het Nederlandse straatbeeld, als het bedrijf elektrische fietsen gaat verhuren. Dat is namelijk een van de bestemmingen van het nieuwe geld. Eerdere fietsverhuurders hebben het land met stille trom verlaten. Dott landt in een fietsrijke omgeving waar bovendien Swapfiets al een bekende verschijning is.

De onderneming wil ook operaties opstarten in Engeland en Spanje.

Mede-oprichter Maxim Romain werd onlangs voor Emerce geinterviewd door Ronald ter Voert vanwege het winnen van een Dutch Interactive Award in de categorie Brand.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond