Deel dit artikel
-

8K VR-video zonder headset in SxSW-première

Op het techfestival SxSW dat morgen begint heeft de Japanse publieke omroep NHK de primeur met 8K-video waarin gebruikers een geanimeerde rit door virtual reality maken. Zonder headset op.

De demonstratie in het Austin Convention Center zal drukbezocht worden en lange rijen kennen, want wie een ritje door de lucht boven Tokyo wil maken moet wachten op een van de twee stoeltjes. Want meer ruimte is er niet in de opstelling. Het eivormige scherm is 5,2 x 3,4 x 2,6 meter.

De productie 8k Ride wordt omschreven als een bejubeling van Tokyo als organisator van Olympische Spelen in 2020. NHK Technologies werkt erin samen met Wonder Vision Techno Laboratory (schermleverancier) en RecoChoku Labo (de R&D-tak van muziekprovider RecoChoku).

De Japanse omroep toont in Texas vooral wat mogelijk is met de 8K-video. Dat zou zo scherp zijn dat het menselijk oog geen pixels meer kan onderscheiden. Het beeld zou amper te onderscheiden zijn van echt.

Belangstellenden ter plekke kunnen terecht in Exhibit Hall 3 tussen 12 en 14 maart (10:00-16:00u) en op 15 maart van 10:00-12:00.

*) Al het nieuws en achtergronden van onze experts ter plaatse lees je in ons speciale SxSW-topic

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond