Deel dit artikel
-

99designs koopt Europese marktplaats grafisch ontwerp

De marktplaats voor grafische ontwerpen 99designs neemt zijn Europese concurrent 12designer over. De Amerikanen noemen Europa hun snelst groeiende markt.

99designs neemt 12designer en diens 22.000 geregistreerde gebruikers over voor een niet nader genoemd bedrag. De overnameprooi is het grootst in thuisland Duitsland, maar is ook beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans en Spaans.

De overgenomen partij is, in termen van het aantal aangesloten ontwerpers, vier maal groter dan het Nederlandse Brandsupply. Dat richt zich op zeven Europese markten.

Het Amerikaanse 99designs, oorspronkelijk opgericht in Australië, trok eind vorig jaar 35 miljoen dollar extern kapitaal aan van investeerders. Dat geld wordt gebruikt voor buitenlandse groei.

Hoeveel van dat geld nu wordt besteed aan de Europese concurrent is niet bekend. Website Deutsche Startups weet dat het drie jaar oude bedrijf geen winst maakt en vorig jaar 213.000 in het rood afsloot.

Bedrijven, instanties en particulieren die een logo, beeldmerk of andere grafisch werk nodig hebben, kunnen zich wenden tot marktplaatsen als 12designer en 99designs. Daar schrijven ze een zogeheten wedstrijd uit onder de leden. De wedstrijd houdt in, dat gevraagd wordt om werk in te zenden dat het best aansluit bij de wens van de opdrachtgever. Deze stelt per opdracht een maximum budget. Wie de wedstrijd wint, krijgt de opdracht en de voorgespiegelde vergoeding. De ‘wedstrijdsite’ krijgt een vergoeding voor de bemiddeling.

Foto: macinate (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Jeremy Timessen

Apart, hoe kan een website blijven bestaan als het 213.000 in de rood afsluit? Welke geldschieter heeft dat er voor over.. ? Dat idee van een wedstrijd wordt steeds meer gebruikt, ook bijvoorbeeld op freelancer.com

Roel Masselink

Het gebruik maken van wedstrijden wordt inderdaad steeds meer gebruikt, wij zijn met http://www.crowdsite.com (in NL : http://www.ontwerpen-voor-geld.nl) inmiddels de grootste in Europa.

In Duitsland concurreren we direct met 12 Designer/ 99 designs en zijn daar inmiddels ook groter dan bovengenoemde. Dus wij Nederlanders doen goed mee in de crowdsourcing markt!

Gerrit Dirkx

Wij spelen anders ook al een geruime tijd mee op de crowdsourcing markt, begonnen in Duitsland en nu ook in Nederland terug te vinden via http://www.designonclick.nl.

Trudy

Crowdsourcing is een geweldige manier om te doen en je krijgt een goede grafische ontwerp van vele verschillende ontwerpers. 99designs is echt een van de grootste crowdsourcing bedrijf. Bedankt voor het goed te lezen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond