Deel dit artikel
-

Aandeel online omzet Jumbo doorgegroeid tot ruim 4 procent

Het aandeel online omzet van Jumbo is dit jaar doorgegroeid tot ruim 4 procent. De omzet behaald uit het bezorgen aan bedrijven is zelfs verdubbeld in vergelijking met vorig jaar. De supermarktketen publiceerde vanochtend de cijfers over 2019.

Jumbo zegt niet wat de e-commerce omzet precies is. De consumentenomzet onder de Jumbo formule, inclusief winkels, is dit jaar in elk geval met 1,027 miljard euro toegenomen tot 8,432 miljard. Van de totale consumentenomzet heeft 165 miljoen betrekking op restaurantketen La Place, dat een omzetgroei realiseerde van 10 procent. De nog niet omgebouwde EMTÉ winkels droegen daarnaast in de eerste helft van het jaar nog 85 miljoen euro bij aan de omzet.

Halverwege 2019 hebben Jumbo en de ondernemers van Jumbo winkels afspraken vastgelegd over de groei en ontwikkeling van e-commerce, met name ten aanzien van samenwerking en verdeling van verantwoordelijkheden. Inmiddels zijn vier hubs geopend voor het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen, in Den Bosch, Amsterdam, Middelburg en Utrecht. Verdere uitbreiding van het aantal hubs staat voor 2020 op de agenda.

Daarnaast wordt hard gewerkt aan capaciteit uitbreiding van de E-Fulfilment Centers (EFC), naast de reeds bestaande EFC’s in Den Bosch en Raalte. Daarvoor is een locatie gevonden in Bleiswijk. Naar verwachting is dit nieuw te bouwen EFC begin 2021 operationeel.

Volgend jaar lanceert Jumbo het nieuwe klantenprogramma Jumbo Extra’s breed. Dit programma heeft als doel om het aanbod persoonlijk af te stemmen en klanten daarmee nog beter te kunnen bedienen. Ook blijft Jumbo naar eigen zeggen investeren in digitale platformen waarop klanten terecht kunnen voor inspiratie, tips, informatie en adviezen.

Jumbo heeft in november 2019 in Pelt haar eerste supermarkt op Belgische bodem geopend, snel daarna gevolgd door winkels in Rijkevorsel en Lanaken. Naar verwachting zullen in 2020 12 tot 15 nieuwe Jumbo winkels in België hun deuren openen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond