Deel dit artikel
-

Aandeel Twitter +19% na kwartaalcijfers

Beleggers reageren positief op de kwartaalcijfers van Twitter, ondanks het feit dat het aantal maandelijks actieve gebruikers wat afneemt.

Zojuist publiceerde de berichtendienst financiële cijfers. Die tonen een omzetgroei van 29 procent tot 758 miljoen dollar in het derde kwartaal. De nettowinst in die periode komt uit op 106 miljoen dollar.

De helft van de reclameomzet komt uit videocommercials. “De ‘video website card’ krijgt steeds vaker de voorkeur van adverteerders die nieuwe producten of diensten lanceren.”

De financiële markt reageert enthousiast en beloont het aandeel met een stijging van bijna twintig procent aan het begin van de handelsdag. Op het moment van schrijven noteerde het aandeel 32,76 (+18,95%).

Het aantal dagelijks actieve gebruikers steeg nog wel, met negen procent, maar de grote groei lijkt eruit. In eerdere kwartalen was nog sprake van dubbelcijferige groei tussen de tien en twintig procent. Voor het eerst in twee jaar is de groei enkelcijferig.

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Twitter te maken met teruggang in het aantal maandelijks actieve gebruikers. Dat hangt deels samen met de opruimactie van nep accounts afgelopen zomer. Daarbij werden miljoenen accounts verwijderd.

Foto: fernanco mafra (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond