Deel dit artikel
-

Aandeel VoIP-bellers in telecommarkt blijft groeien

De VoIP-bellers moegen dan in aantal blijven groeien, steeds minder mensen gebruiken een vaste traditionele telefoonlijn. Ook het aantal mensen met alleen een mobiel nummer blijft groeien.

Eind juni waren er bijna 1,3 miljoen huishoudens met alleen een mobiel nummer. Dat blijkt uit een rapport van Telecompaper over de consumenten telecommarkt .

De gewone traditionele telefoonaansluitingen (PSTN/ ISDN) kenden het tweede kwartaal een daling van 4,2 procent en kwam uit op bijna 2,6 miljoen aansluitingen. Dankzij een stijging bij het aantal internetbellers kende de gehele telecommarkt een groei van 44.000 nieuwe aansluitingen in het tweede kwartaal naar 5,8 miljoen aansluitingen in totaal.

VoIP

Het aantal VoIP-bellers groeide in totaal met 5,1 procent naar 2,7 miljoen. DSL VoIP stuwde de groei met 5,8 procent. Bellen via kabelinternet zag een kleinere groei van 3,8 procent. DSL verstevigde hiermee zijn positie met in totaal 1,5 miljoen aansluitingen op 30 juni vergeleken met de 1,4 miljoen bellers via kabelinternet.

Het VoIP-marktaandeel van KPN groeide in deze periode naar 34,3 procent, mede dankzij klanten van het in 2005 overgenomen Telfort. KPN had eind juni 983.000 VoIP-gebruikers. Een goede tweede speler is Ziggo met 770.000 VoIP-bellers, alhoewel hun marktaandeel daalde naar 26,9 procent. De eerstvolgende grote VoIP-aanbieder in Nederland is UPC, die het kwartaal eindigde met 526.100 internetbellers. Hun marktaandeel daalde met 0,1 procent naar 18,4 procent van de totale Nederlandse VoIP-markt.

Volgens Kamiel Albrecht, analist bij Telecompaper, blijft de digitale telecommarkt groeien met gemiddeld 7 procent per kwartaal.

Bron foto: roney (CC)

Deel dit bericht

1 Reactie

Sander

Verschil tussen miljard en miljoen is maar drie nullen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond