Deel dit artikel
-

Aandeelhouder NeSBIC steunt De Hond niet

Maurice de Hond maakt weinig kans op een terugkeer als bestuursvoorzitter van Newconomy. Dat zeggen ingewijden. Grootaandeelhouder NeSBIC laat via een woordvoerder weten dat het zich 'achter het besluit van de Raad van Commissarissen schaart', en De Hond dus afwijst. De andere aandeelhouders hebben zich nog niet uitgesproken.

Aanleiding voor de schorsing is de financiële situatie van Newconomy. Hoewel De Hond begin dit jaar aankondigde voor tien miljoen euro aan exits te doen, twijfelen aandeelhouders. In het huidige Internetklimaat zou het heel goed mogelijk zijn dat er helemaal geen exit gedaan kan worden. In dat geval zou Newconomy in de tweede helft van het jaar tegen een faillissement aanlopen.

Volgens De Hond valt dat wel mee. Aan het begin van het jaar was er nog vijftien miljoen gulden in kas, zo vertelde hij gisteren bij Nova. Daarmee moet het bedrijf het wel een tijdje kunnen uitzingen. Vermoed wordt dat er partijen zijn die wel in Newconomy willen investeren, maar dan zonder De Hond erbij.

De buitengewone aandeelhoudersvergadering, die over enkele weken gehouden dient te worden, dreigt dus een telling der stemmen te worden: De Hond kan met bestuursgenoten Smeets en Appeldoorn bijna een kwart van de aandelen achter zich krijgen. Tegenstander NeSBIC tekent voor 12,2 procent. Van de andere grootaandeelhouders – Aegon, Delta Lloyd, Public Storage, CSD Investments en Wegener – is nog geen standpunt bekend. Als er echter een geldschieter klaarstaat die zonder De Hond verder wil, dan is de kans levensgroot dat ook zij zich achter de Raad van Commissarissen scharen.
Mocht De Hond toch winnen, dan is de kans op een crisis ook groot: De Hond zal zelf met en geldschieter moeten komen, of een duidelijke exitstrategie moeten neerleggen. En hij zal op zoek moeten gaan naar nieuwe commissarissen.

Zie ook:
Aandeelhouders en partners zwijgen over De Hond
Maurice de Hond geschorst als bestuursvoorzitter

Deel dit bericht

4 Reacties

webcowboy

Nou nou, tja wat valt er te zeggen…. "when the going gets tough, the tough get going" in dit geval betekent dat dus gewoon. JA het internet klimaat is niet zo spectaculair geweest, net als meeste aandelen, maar ja niets nieuws eigenlijk . Het enige wat mij teleurstelt is dat Maurice toch degene is geweest die internet in Nederland op de kaart heeft weten te zetten, en nu dat het allemaal wat minder booming is als verwacht hij degene is die als eerste daar de dupe van wordt met als enige doel van newconomy: het verwerven van een verbeterde positie voor investeerders in dotcom's, onder het mom van Maurice, was slecht, niet de markt. Hoe dan ook, Maurice je komt er wel en ik kijk erg uit naar nieuwe ontwikkelingen. Wellicht wordt het tijd voor een Twoconomy !

Martin

Als er een investeerder is die geld in Newconomy wil steken op voorwaarde dat M. de Hond opstapt, waarom maakt deze zich dan niet bekend? Wat gebeurt er in deze zaak allemaal achter de schermen? Kan iemand mij dat uitleggen?

piet seldrie

Er is gewoon sprake van een afrekening door het(financieel) establishment. Wie dit proces regisseert laat zich raden. De echte macht in Nederland is immers verhuld. Alleen insiders hebben daar zicht op. Drie keer raden wie de volgende is die zal worden afgebrand. Een kleine hint: voor- en achternaam beginnen met respectievelijk een R en een P.

Bas Duinen

Ik ben het eens met je reactie Piet. Waarom? Het eerste bewijs: het bericht dat de RvC van de CEO af wilde is uitgelekt naar de Telegraaf. Ik kan niet anders dan geloven dat dit deel is van het vooraf bedachte plan. Mijn theorie ? Je lekt een bericht naar de pers (Nesbic, RVC?) Hierdoor daalt aandelenkoers verder. Na vertrek van RVB bereidt de interim manager de verkoop van het bedrijf aan een derde partij (?) voor en de laatste neemt Newconomy over en ontmantelt het.Als deze partij WISH verkoopt dan zou de verkoop hiervan in principe nog steeds zoveel geld kunnen opleveren dat je de rest van de deelnemingen er tegen de huidige koers voor een habbekrats bijkoopt/krijgt. Geen verkeerde deal toch ? 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond