Deel dit artikel
-

Aandeelhouders blokkeren Habets’ vertrek bij RTL

De aandeelhouders van RTL Group weigeren het ontslagverzoek van CEO Bert Habets, een ongebruikelijke stap waarvoor de gronden niet helemaal duidelijk zijn.

Dit werd afgelopen vrijdag besloten tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders. Enkel een samenvatting van de notulen laat dat zien. De complete weergave daarvan verschijnt weldra hier onder ‘Minutes’.

De weigering van de aandeelhouders laat zien dat het ontslagverzoek waarschijnlijk niets heeft te maken met gezondheidsredenen. Een zakelijk motief ligt dan voor de hand. Het is niet uitgesloten dat John de Mol ook dit RTL-kopstuk wil wegkopen voor de RTL-zenderkloon die hij bouwt.

RTL Group zegt over Habets’ vertrek: ‘The decision by the AGM not to grant discharge to Bert Habets is based on certain matters under review. These matters are not expected, based on current information, to have a significant financial impact on the Group.

Sinds april 2017 is Bert Habets CEO van de RTL Group. Zijn belangrijkste taak daar is de digitaliseringsslag die hij in Nederland uitvoerde ook op groepsniveau toe te passen. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de diepte-investeringen in een landoverkoepelend VoD-platform. Daardoor moet de RTL XL’en van de diverse landen op één gezamenlijk plaform gaan draaien. Een ander onderdeel van die strategie zijn de investeringen in aankoop en productie van eigen content om te concurreren met de Netflix-achtigen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond