Deel dit artikel
-

Aandeelhouders niet gelukkig met strategie SAP

Het is onrustig in de top van SAP, de Duitse leverancier van enterprise resource planning software (ERP). In april werd bekend dat het bedrijf alweer afscheid zou gaan nemen van het co-CEO model. Christian Klein zou blijven en Jennifer Morgan mocht vertrekken. Die laatste zat er nog maar een half jaar en krijgt 15 miljoen euro mee.

Aandeelhouders zijn er niet blij mee, zo bleek deze week tijdens de virtuele aandeelhoudersvergadering. Ze vragen zich ook af waarom Morgan als vrouw werd weggestuurd.

De beslissing zou genomen zijn vanwege het coronavirus. SAP moet snelle beslissingen nemen en dat kan beter door een persoon worden gedaan.

In oktober legde CEO Bill McDermott per direct zijn functie neer, omdat er onvrede was over zijn acquisitiebeleid. Voor het CRM-platform Qualtrics werd maar liefst acht miljard dollar neergeteld, terwijl SAP zijn focus dreigde te verliezen.

Jennifer Morgan en Christian Klein, beiden lid van de raad van bestuur, vervingen McDermott voorlopig als co-CEO.

Medeoprichter en commissaris van SAP Hasso Plattner (76) laat zich nog steeds gelden bij de grootste Europese software aanbieder. Hij vindt dat SAP geen interne strubbelingen kan gebruiken nu de wereld in een crisis verkeert.

SAP trok zijn jaarlijkse doelstellingen in nu bedrijven grote IT investeringen op een laag pitje zetten.

Foto SAP

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond