Deel dit artikel
-

‘Aandeelhouders Mecom willen fusie met TMG’

De grootste aandeelhouders van uitgeverij Mecom dringen aan op een fusie met TMG. Daarover zouden vandaag besprekingen plaatsvinden. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News.  

Het zou gaan om de vier grootste aandeelhouders Aviva Investors, Aberforth Partners, JO Hambro en Legal & General Investment Management, die samen ongeveer de helft van de aandelen in Mecom hebben. Zij zijn niet tevreden met de lage aandelenkoers.

De beurskoers van de eigenaar van uitgeverij Wegener daalde begin april met ruim dertig procent na een winstwaarschuwing. De verkopen en maart en april vallen dermate tegen dat het gehoopte bedrijfsresultaat niet zal worden geboekt. In het eerste kwartaal daalden alleen al de advertentieopbrengsten met ruim een kwart. In 2012 boekte het concern nog een resultaat van 87,5 miljoen euro.

Mecom overwoog eerder de verkoop van zijn Nederlandse en Deense belangen, waaronder die in Wegener, maar daar werd te weinig voor geboden. Nog onlangs besloot Mecom zijn aandeel in huizensite Funda te verkopen. Eerder werd Autotrack afgestoten.

Mecom is sinds 2005 aan de beurs genoteerd en opgericht door David Montgomery, de voormalige baas van Mirror Group Newspapers.

Deel dit bericht

2 Reacties

van Deurzen

Was het niet Patrick Morley die ooit bij Wegener zat, daar er niet al te veel van bakte, bij TMG terecht is gekomen, ook daar flaters heeft geslagen en nu willen ze deze 2 samen hebben?

Joosr

Zou het volgende zinkendr schip zijn dat TMG zou kopen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond