Deel dit artikel
-

Aandeelhouders scharen zich achter bestuur Yahoo

Ondanks de aanhoudende wrevel over de mislukte fusie met Microsoft schaarden de aandeelhouders van Yahoo zich achter het voltallige bestuur tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst wisten de negen bestuursleden genoeg stemmen binnen te halen om herkozen te worden. Ook de twee bestuursleden die het vijandige overnamebod van Microsoft binnen Yahoo hebben afgehandeld. Zo ontving CEO Jerry Yang 85 procent van de stemmen in zijn voordeel. Roy Bostock werd gesteund door 79 procent.

Voor Bostock ging het niet zonder slag of stoot. Investeerder Eric Jackson van Ironfire Capital meenden dat Bostock ‘de eer aan zichzelf moest laten en terug moest treden’. Hij beschuldigde de topman dat die zijn hand had overspeeld in de overnamestrijd met Microsoft.

Volgens Bostock was er sprake geweest ‘van een grote mate van onbegrip’ in de onderhandelingen van Yahoo met Micrososoft

Met een indrukwekkend aantal stemmen, 92,5 procent, schaarde een groot deel van de aandeelhouders zich achter directeur Robert Kotick die, zoals al bekend was, direct aftrad na de vergadering. Waarna het bestuur zijn plek toewees aan investeerder Carl Icahn, die zelf verstek liet gaan op de bijeenkomst.

Ook viel de beslissing om het bestuur uit te breiden van 9 naar 11 leden. Dit was onderdeel van de deal die Icahn eerder sloot met Yahoo. Het bestuur verwacht de twee vrijgekomen plekken half augustus gevuld te hebben.

Bron foto: Yodel Anecdotal (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond